Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΧΑΝΣ ΚΙΝΓΚΕκδότης: Εκδόσεις Ουρανός
Κατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Θρησκεία
Σειρά : Θρησκεία-Φιλοσοφία
Ημ. Έκδοσης : 05/10/2009
Σελίδες : 440
Ηλικία : 18+
Ανατύπωση : 2η
ISBN:978-960-453-537-8
ISBN Ebook: 978-960-496-459-8
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
,
,
Εικονογράφος : ΗΛΙΑΣ ΜΑΣΟΥΡΗΣ

Λίγα λόγια

Σε μια εποχή όπου η πίστη και οι φυσικές επιστήμες φαίνεται να έρχονται συνεχώς σε αντιπαράθεση, αναρωτιέται κανείς αν οι θεολόγοι και οι επιστήμονες μπορούν να βρουν κοινά σημεία συμφωνίας. Ναι, απαντάει ο επιφανής θεολόγος Χανς Κινγκ, καθώς υποστηρίζει ότι η θρησκεία και η επιστήμη δεν αποκλείουν η μία την άλλη αλλά αλληλοσυμπληρώνονται.


Ο Κινγκ επικεντρώνεται στην αρχή όλων των πραγμάτων –του χρόνου, του κόσμου, του ανθρώπου– και, από το Μπιγκ Μπανγκ μέχρι τη Θεωρία της Σχετικότητας, εξετάζει τις απόψεις που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς σχετικά με τις απαρχές του σύμπαντος και της ζωής. Επιχειρεί να συμφιλιώσει τη θεολογία με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις και ισχυρίζεται ότι είναι πλέον αναχρονιστικό το μοντέλο σύγκρουσης μεταξύ τους. Ενώ δέχεται την εξέλιξη όπως την περιγράφουν οι επιστήμονες, είναι υπέρμαχος του ρόλου που είχε ο Θεός στη θέσπιση των νόμων της Φύσης και στη διευκόλυνση της περιπέτειας της Δημιουργίας.


Τελικά, ο Χανς Κινγκ προκαλεί τους αναγνώστες να σκεφτούν βαθύτερα για την αρχή των πάντων, εγκαινιάζοντας ένα νέο ξεκίνημα στο διάλογο και στην κατανόηση.

περισσότερα

Δείτε video για το βιβλίο

ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΑ

4 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo Geo


                     

  Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, με ένα θέμα που μας απασχολεί όλους λίγο-πολύ!!! Σίγουρα θα το πάρω!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Nick Egrotes


                     

  Τα συγχαρητήριά μου γι’ αυτό το εκπληκτικό βιβλίο! Το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει στη ζωή μου! Συγκλονιστικό! Τεράστιο! Ο Kung αναδεικνύεται πλέον ως κορυφαίος συγγραφέας του 21ου αιώνα. Μας χαρίζει τον εαυτό του, παρουσιάζει όλες τις θεωρίες των φυσικών επιστημών με έναν δικό του μοναδικό τρόπο. Ένας ιερέας, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, σαρώνει και αδειάζει τον Hawking, έναν επιστήμονα που παρά το εξαιρετικά περίπλοκο της υγείας του, παραμένει αφάνταστα εγωκεντρικός – φαίνεται ότι το «εγώ» παραμένει αμετάβλητο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Προχωρά στη συνέχεια ο Kung στον δημοφιλέστατο εσχάτως χώρο των νευροεπιστημών, αποκαλύπτοντας αυτό που όλοι γνωρίζουν αλλά αρνούνται πεισματικά να παραδεχτούν: αυτά που ξέρουμε για τον εγκέφαλό μας είναι πολύ λιγότερα από εκείνα που δεν γνωρίζουμε, αυτά που ξέρουμε είναι σταγόνα μπροστά στον ωκεανό του αγνώστου… Και καταλήγει με την άρνηση του μηδενός και του τίποτα. Ο Ιησούς δεν πέθανε μέσα στο τίποτα, πέθανε μέσα στον Θεό. Ο θάνατος είναι επιστροφή στην πατρίδα. Ασύλληπτο βιβλίο. Ο κάθε μοντέρνος άνθρωπος οφείλει να το διαβάσει, γιατί διαφορετικά κάτι θα του λείπει! Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ δεν είναι βιβλίο, είναι ένα χαρμόσυνο νέο! Συγχαρητήρια σε όλους!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Σωτήριος Δεσπότης Δ.Θ., επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών


                     

  Το βιβλίο αυτό είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς μέσω μιας σαφούς έκθεσης των πορισμάτων της σύγχρονης φυσικής και βιολογίας αποδεικνύει την αναγκαιότητα του Θεού και της πίστης-εμπιστοσύνης προς Αυτόν.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo NEUE ZURCHER ZEITUNG


                     

  Οι φυσικές επιστήμες μάς βοηθούν να κατανοήσουμε τη λειτουργία και την τάξη των πραγμάτων. Ωστόσο, δεν μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με την προέλευση του ανθρώπου και το νόημα της ζωής. Με αυτά τα θέματα ασχολείται η θρησκεία. Αυτό που επιχείρησε λίγο-πολύ ο Χανς Κινγκ στο βιβλίο του Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ είναι να συγκεράσει το ένα με το άλλο, δηλαδή τη θρησκεία με την επιστήμη. Κι αυτό το κατάφερε με μεγάλη επιτυχία.

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις προγραμματισμένες για το μέλλον.

Παλαιότερες εκδηλώσεις
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα