ΑΥΤΗ Η ΣΚΑΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ

ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗΚατηγορία : Λογοτεχνία
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 19/10/2009
Σελίδες : 144
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 8η
Ανατύπωση : 9η
ISBN:978-960-453-557-6
ISBN Ebook: 978-960-453-921-5
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
,
,
Εικονογράφος : ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Λίγα λόγια

Έπεσε πάνω στο μαξιλάρι του και της γύρισε την πλάτη, κοιτώντας τον τοίχο απέναντι. Έμειναν έτσι όλη τη νύχτα κι οι δυο, κοιτώντας τον τοίχο με γυρισμένες πλάτες. Εκείνη το δικό της απέραντο και κρύο. Σαν την παγωμένη νύχτα των πόλων. Να μην την ασφαλίζει πια, να μην την προστατεύει από τον άγριο καιρό του έξω κόσμου που τόσο φοβάται. Εκείνος το δικό του απέραντο και κρύο. Σαν την παγωμένη νύχτα των πόλων. Να τον πλακώνει, να τον φυλακίζει και να τον κρατά μακριά από τον άγριο καιρό του έξω κόσμου που τόσο αποζητά.

περισσότερα

Δημοσιεύματα & συνεντεύξεις

4 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo Γιώργος Γ.


                     

  Σίγουρα κάποια από τις ιστορίες την έχουμε βιώσει και κάποιες από τις εκφράσεις τις έχουμε άλλοτε φωνάξει και άλλοτε ψιθυρίσει! Σε πολλές περιπτώσεις δημιουργείται η αίσθηση ότι έχουμε γράψει εμείς το βιβλίο! Πολύ καλό!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Φάνης Ουζουνίδης


                     

  Το συγκεκριμένο βιβλίο πραγματικά είχε ιστορίες της καθημερινής ζωής όλων όσων έχουν νιώσει τον ερώτα, τον πόνο, τη θλίψη, την οργή και την αποχώρηση ενός παιδιού από την οικογένεια «βιώνοντας» την απέραντη στενοχώρια της μάνας. Ένα «μπράβο» είναι λίγο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Maria Psanis


                     

  Μέσα σε αυτές τις 11 ιστορίες, η κυρία Βαμβουνάκη εξετάζει με λεπτομέρεια κι ευαισθησία τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα και τη σχέση με το «εγώ» μας. Μας λέει πως «ο άνθρωπος είναι έτσι κι αλλιώς ένα δάσος παρθένο και ανεξερεύνητο». Πως κρύβουμε έναν άλλο εαυτό που φαίνεται στο πρόσωπό μας. Όταν η σχέση είναι περιτυλιγμένη από μοναξιά γιατί λείπει η ψυχική επικοινωνία, όταν δεν υπάρχει αγάπη, τότε ο έρωτας που ικανοποιεί μόνο τη σάρκα φθίνει, μαραίνεται, ξεθυμαίνει και μας αναγκάζει να κοιτάξουμε κατάματα τον εαυτό μας. Τα ζευγάρια που δεν αγαπιούνται, βολεύονται μέσα στη σχέση, τρώγονται, και σιγά σιγά πέφτει η σιωπή και η βουβαμάρα ανάμεσά τους. Η καλοσύνη, που είναι η ευγένεια της ψυχής, εάν δεν υπάρχει, τότε δεν υπάρχει ούτε η αγάπη, και δίχως αγάπη η σχέση παγιδεύεται μόνο και μόνο για να ξεφύγει από τη μοναξιά. Τα εμπόδια που είναι τα θεμέλια του έρωτα, εάν δε γίνονται δεκτά με υπομονή και κατανόηση, τότε ο άνθρωπος χάνει το «εγώ» του κυνηγώντας το εύκολο και τα βολικό. Η κυρία Βαμβουνάκη δεν αναλύει μόνο την ερωτική σχέση, αλλά και την ανθρώπινη σχέση, όπως στην ιστορία «Ο δρόμος για το Μετόχι», που η εκδίκηση, η τιμή, τυφλώνει τον άνθρωπο από εγωισμούς και πόνους και τον αναγκάζει να φερθεί σκληρά, δίχως αγάπη. Στην ιστορία «Στην Ντάμπια», μας διδάσκει τη θυσία, την προδοσία, τη σκληρότητα, τη βαρβαρότητα, την αδικία και πως καταντάμε να έχουμε έλλειψη αγάπης. Η κυρία Βαμβουνάκη με σοφία και τρυφερότητα προσπαθεί να μας δείξει πως η αγάπη, εάν δεν είναι αγάπη, σκοτώνει κάθε ανθρώπινη σχέση. Γυμνώνει τον άνθρωπο μπροστά στην αλήθεια του. Αυτό το βιβλίο το είχα διαβάσει πολλά χρόνια πίσω. Ξαναδιαβάζοντάς το, βλέπω πως η αξία του παραμένει θεμέλιο στη σκέψη μου και στην καρδιά μου.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Φωφώ Αντωνιάδου


                     

  Αυτό το βιβλίο μου κίνησε το ενδιαφέρον από το απόσμασμα κιόλας και ανυπομονώ να το αποκτήσω για να διαβάσω τη συνέχεια. Η γραφή του είναι απλή, καθημερινή και με κέρδισε από τις πρώτες γραμμές. Η κυρία Βαμβουνάκη είναι εξαιρετική συγγραφέας.

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα