ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝΚατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Ιστορία
Σειρά : Ιστορία-Πολιτική
Ημ. Έκδοσης : 19/04/2010
Σελίδες : 432
Ηλικία : 18+
Ανατύπωση : 1η
ISBN:978-960-453-702-0
ISBN Ebook: 978-618-01-2546-7
Σχήμα: 16 x 24 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΚΟΥΜΕΑ
,
,
Εικονογράφος : ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Λίγα λόγια

Το 1521, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ο ηγέτης της τότε πανίσχυρης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έστειλε το στόλο του να επιτεθεί στο χριστιανικό νησί της Ρόδου. Η επιχείρηση αυτή έμελλε να είναι η απαρχή μιας επικής σύγκρουσης η οποία διήρκεσε εξήντα ολόκληρα χρόνια με μήλον της έριδος τον έλεγχο της Μεσογείου, που τότε ήταν το κέντρο του κόσμου. Στο βιβλίο αυτό, ο ιστορικός Ρότζερ Κρόουλι καταγράφει τις μακρόχρονες μάχες μεταξύ χριστιανισμού και Ισλάμ για την εξουσία στην Ευρώπη. Από την Κωνσταντινούπολη έως τα Στενά του Γιβραλτάρ, πειρατές, σταυροφόροι και πολεμιστές επιδεικνύουν γενναιότητα και τόλμη, και αγωνίζονται για να επιβιώσουν, να αποφύγουν τη σκλαβιά και τελικά να κυριαρχήσουν. Στις σελίδες του βιβλίου παρελαύνουν προσωπικότητες που έμειναν στην Ιστορία, όπως ο Μπαρμπαρόσα, ο πειρατής που τρομοκράτησε την Ευρώπη, ο ριψοκίνδυνος αυτοκράτορας Κάρολος Ε´, οι ιππότες του Αγίου Ιωάννη, οι τελευταίοι των σταυροφόρων, και ο ευφυής χριστιανός ναύαρχος Δον Χουάν της Αυστρίας, ενώ περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια η πολιορκία της Μάλτας, η μάχη για την Κύπρο και η ναυμαχία της Ναυπάκτου, γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις μετέπειτα γεωπολιτικές εξελίξεις. Το βιβλίο αυτό προσφέρει μια παραστατική εικόνα σε ένα κομμάτι της Ιστορίας του κόσμου μας, αλλά συνάμα αποτελεί και ένα σημείο αναφοράς για τις συγκρούσεις διαφορετικών πολιτισμών ακόμα και στις μέρες μας.

περισσότερα

Δείτε επίσης!

5 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo LITERARY REVIEW


                     

  Το βιβλίο ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ επιβεβαιώνει ότι ο Κρόουλι είναι μέγας γνώστης των πολέμων στη Μεσόγειο από το 1521 έως το 1580. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό βιβλίο. Διαβάζοντάς το ο αναγνώστης βιώνει τους κινδύνους της θάλασσας και την απογοήτευση ενός Οθωμανού πασά ή ενός πάπα, σαν να λαμβάνει ο ίδιος μέρος στις μάχες που περιγράφονται.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo KIRKUS REVIEW


                     

  Μια συναρπαστική αναβίωση του επικού αγώνα στα μέσα του 16ου αιώνα ανάμεσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τη χριστιανοσύνη.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo THE SUNDAY TIMES


                     

  Ένα μεγαλειώδες βιβλίο Ιστορίας

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo THE WALL STREET JOURNAL


                     

  O Ρότζερ Κρόουλι, εκτός του ότι αφηγείται αριστοτεχνικά μια ιστορία, αναλύει το πολιτικό και οικονομικό υπόβαθρο των γεγονότων που τόσο γλαφυρά περιγράφει. Επίσης τροφοδοτεί τον αναγνώστη του με αξέχαστες εικόνες από διάφορα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στο μεγάλο αυτό δράμα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo 25210


                     

  Κατατοπιστικό και ουσιαστικό!

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα