ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΜΑΪΚΛ ΚΙΝΣΛΙΚατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Οικονομία,Πολιτική
Σειρά : Ιστορία-Πολιτική
Ημ. Έκδοσης : 09/11/2009
Σελίδες : 400
Ηλικία : 18+
ISBN:978-960-453-644-3
ISBN Ebook: 978-960-453-926-0
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : ΕΛΕΝΗ ΧΑΛΙΩΡΗ
,
,

Αγοράστε το

17,96

Το έντυπο βιβλίο δεν είναι διαθέσιμο

Προσθήκη στη βιβλιοθήκη μου

Λίγα λόγια

ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ: Θα περιέγραφα αυτό το νέο σύστημα, που ονομάζεται "δημιουργικός καπιταλισμός", ως μια προσπάθεια όπου κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις συνεργάζονται για να επεκτείνουν τις δυνάμεις της αγοράς έτσι, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να απολαμβάνουν υλικό κέρδος ή αναγνώριση εκτελώντας ένα έργο που αμβλύνει τις ανισότητες του κόσμου. - ΓΟΥΟΡΕΝ ΜΠΑΦΕΤ: Αν ένας πλούσιος τύπος θέλει να βγει ραντεβού με μια μικρότερή του, θα του πουλήσεις ένα Viagra και θα βγάλεις και λεφτά. Βασικά, το σύστημα της αγοράς είναι αυτό που δίνει αξία στην έρευνα. Δε θα δώσει, όμως, αξία σε μια έρευνα που αφορά μια ασθένεια η οποία πλήττει αποκλειστικά τα φτωχότερα μέρη στον κόσμο και δεν εμφανίζεται πουθενά αλλού. - ΛΑΡΙ ΣΑΜΕΡΣ: Είναι δύσκολο να κάνει κάποιος το καλό σε αυτό τον κόσμο. Είναι δύσκολο να τα πάει καλά. Όταν ακούω ότι ένας οργανισμός πρόκειται να κάνει και τα δύο, ψάχνω το πορτοφόλι μου. Θα έπρεπε να κάνετε το ίδιο. - Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ είναι ένα βιβλίο που προκαλεί τη συμβατική σκέψη για το οικονομικό μας σύστημα, ένας χάρτης για τη νέα παγκόσμια οικονομία που αναδύεται καθώς ο καπιταλισμός προσαρμόζεται για άλλη μια φορά σ' έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται.

περισσότερα

3 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo Χρυσαυγή Καμητσίου


                     

  Ένα βιβλίο που ''ξυπνάει'' το νου κι ενημερώνει για τη νέα παγκόσμια οικονομία που αναδύεται... Και ειδικά αφού έχει γραφτεί από έναν εξαιρετικό συγγραφέα όπως ο Κίνσλι.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo TELEGRAPH.CO.UK


                     

  Το ερώτημα αν ο καπιταλισμός εξακολουθεί να αποτελεί τον καλύτερο τρόπο ανακούφισης δισεκατομμυρίων ανθρώπων μέσα από την ατομική φιλανθρωπία, τις νεοσυσταθείσες αγαθοεργές επιχειρήσεις ή απλώς μέσω της προσπάθειας να εξαλειφθεί ο προστατευτισμός και να περιοριστεί η διεφθαρμένη διακυβέρνηση δεν έχει απαντηθεί ακόμα. Όμως πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον Κίνσλι και στους συντελεστές του βιβλίου του, για το γεγονός αλλά και τον τρόπο που το διερεύνησαν.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo BOOKLIST


                     

  Το περιεχόμενο του βιβλίου του Κίνσλι είναι διαφορετικό και πρωτότυπο ως προς τη θεματολογία του […] Οι συζητήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων είναι λίαν ενδιαφέρουσες, πόσω μάλλον καθώς οι ομιλητές είναι άνθρωποι με προσόντα – καθηγητές του Χάρβαρντ και του MIT, πρώην κρατικά στελέχη των ΗΠΑ, τουλάχιστον ένας νομπελίστας και διευθυντές ιδρυμάτων. Παρόλο που δε βγήκε κάποιο τελικό αποτέλεσμα, ο διάλογος έχει μεγάλο ενδιαφέρον και οι ερωτήσεις καλύπτουν ευρεία γκάμα θεμάτων.

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα