ΛΥΤΡΩΣΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΡΑΚΗΣΚατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 21/09/2009
Σελίδες : 360
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 24η
Ανατύπωση : 9η
ISBN:978-960-453-648-1
ISBN Ebook: 978-960-453-984-0
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
,
,
Εικονογράφος : ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Λίγα λόγια

Ο Φώτης Θαλασσινός είναι ένας νέος γιατρός, ρομαντικός και ιδεολόγος, δοσμένος ολόψυχα στο υψηλό λειτούργημά του. Μέσα από την άσκηση της ιατρικής θα βιώσει πολλές φορές την άμετρη ικανοποίηση, την ομορφιά, την αξία και το μεγαλείο της προσφοράς, μα και την αγνωμοσύνη, την πίκρα και τη θυσία. Σύντροφός του πιστός και μεγάλος έρωτας της ζωής του είναι η Άννα. Μαζί θα βιώσουν καταστάσεις που θα τους πείσουν ότι το παρελθόν δε σβήνει ποτέ κι ότι όσο ζεις το κουβαλάς μαζί σου. Καταστάσεις που φωνάζουν πως ό,τι είσαι σήμερα εξαρτάται απ’ όσα βίωσες χθες. Κι ό,τι αποδέχεσαι ή απορρίπτεις σήμερα θα σε διαμορφώσει αύριο. Δε θα λυγίσουν, όμως, και τελικά θα νιώσουν τη ΛΥΤΡΩΣΗ.
Ένα μυθιστόρημα από τις σελίδες του οποίου αναδύεται η βεβαιότητα πως το ξημέρωμα της κάθε μέρας μπορεί να είναι η αρχή μιας καινούργιας ζωής.  

περισσότερα

Δείτε video για το βιβλίο

68 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo Maria Karadana


                      01/10/2019

  Ένα πραγματικά πολύ όμορφο μυθιστόρημα που με εξέπληξε πολύ ευχάριστα, και η καλογραμμένη περιγραφή με ενθουσίασε. Κύριε Πολυράκη, θερμά συγχαρητήρια και γι’ αυτό το αριστούργημά σας, όπως είναι άλλωστε όλα τα βιβλία σας!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ELEN28


                      23/05/2019

  ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΥΣ ΗΡΩΕΣ!ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΛΥΡΑΚΗ

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Χρυσή Καμπάνταη


                     

  Πολύ ωραίο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΕΛΣΑ ΜΕΝΤΕΚΙΔΟΥ


                     

  Όταν έχω χρόνο, επιδιώκω να διαβάσω δεύτερη φορά κάποιο βιβλίο. Έτσι το απολαμβάνω καλύτερα. Η αγάπη για την ιατρική και την Κρήτη κυριαρχούν, χωρίς να κουράζουν, τουναντίον είναι ευκολοδιάβαστη.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΖΕΦΗ


                     

  Ένα ακόμα καλό βιβλιο απ΄τον κύριο Πολυράκη

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Mαρια


                     

  Το πρώτο μυθιστόρημα του κ. Πολυράκη! Εξαιρετικό, δίχως να κουράζουν τον αναγνώστη τα ιατρικά περιστατικά!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΠΑΥΛΙΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ


                     

  Το διάβασα, αναμένοντας να φανεί αντάξιο των προσδοκιών που μου δημιούργησε το "Χορεύοντας στη σιωπή", ωστόσο αν και το θεωρώ -απλά- ένα ωραίο βιβλίο δε με ενθουσίασε κιόλας.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Ξένια


                     

  Μου άρεσε πολύ! Αγαπώ τον Κο Πολυράκη!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo maria


                     

  Καλό βιβλίο με πολύ ωραίες περιγραφές.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Sophia Olga Atmatzidou


                     

  Τόσο όμορφα απλά γραμμένο... σαν να σου λέει κάποιος την ιστορία του παρέα με ένα φλιτζάνι καφέ... το πρώτο του Πολυράκη που διάβασα και με έκανε να αγοράσω και τα επόμενα βιβλία του!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


                     

  Δυστυχώς δεν μου άρεσε τόσο όσο άλλα βιβλία του συγγραφέα. Ίσως γιατί αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο. Με κούρασαν πολύ οι περιγραφές από το χειρουργείο και οι αναφορές του σε περιστατικά με συναδέλφους και συμφοιτητές.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo κικη α.


                     

  Άλλο ένα πραγματικά όμορφο βιβλίο του κ. Πολυράκη. Συγχαρητήρια!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός


                     

  Ένα βιβλίο χορταστικό αν μη τι άλλο. Μια απλή διήγηση μιας ιστορίας χωρίς να είναι απρόβλεπτο, ούτε όμως και προβλέψιμο. Ένα βιβλίο συνηθισμένο, με ένα ενδιαφέρον το οποίο γίνεται έντονο μετά το μισό του βιβλίου και για λίγες μόνο σελίδες.Ίντριγκες, παρασκηνιακές κινήσεις κάποιων ανθρώπων, έρωτας. Κλασσική συνταγή επιτυχίας. Στιγμές στιγμές παρατήρησα πως ο Γιώργος Πολυράκης σε πολλά σημεία επαναλαμβανόταν αναγκάζοντας με να "πηδήξω" παραγράφους κάτι το οποίο θα μπορούσε να μην είχε συμβεί.Η αναφορά σε ιατρικά περιστατικά εμένα μου άρεσε -διότι ήταν κάτι κοντά στο αντικείμενο μου και ήξερα και την ορολογία- όμως νομίζω πως κάποιοι που δεν έχουν γνώσεις πάνω σε αυτό ήταν ένα σημείο το οποίο θα μπορούσε να παραληφθεί. Οι αναμνήσεις που ήταν πάμπολλες μέσα στο κείμενο με κούρασαν κάποια στιγμή γιατί οι περισσότερες δεν είχαν σχέση με τον ρου της ιστορίας.Ωστόσο, δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω την γοητεία και την δυναμική της γραφής του κ. Πολυράκη. Όμορφες περιγραφές, είτε τοπίων, είτε συναισθημάτων. Σωστή και πετυχημένη ψυχογράφηση χαρακτήρων και αξιοπρόσεκτη καταγραφή μνημείων και διαδρομών. Απλή, κατανοητή γραφή με σωστή χρήση του λεξιλογίου.Ένα βιβλίο συνηθισμένο, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει ο Γιώργος Πολυράκης που έγραψε βιβλία όπως ΣΙΩΠΗΛΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ, ΔΩΡΟΘΕΑ ΝΤΕ ΡΟΠ - ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ και ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ. Ωστόσο, ήταν από τα πρώτα του βιβλία και τον δικαιολογώ. Ήταν μια καλή προσπάθεια στα πρώτα του βήματα στην λογοτεχνία, όμως δεν ήταν Πολυράκης για μένα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo stella


                     

  Είναι το δεύτερο βιβλίο του κύριου Πολυράκη που διαβάζω. Το πρώτο ήταν το "ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ" που με καθήλωσε και το θεωρώ μακράν από τα ωραιότερα βιβλία. Για το λόγο αυτό επέλεξα να διαβάσω και κάποιο άλλο του συγκεκριμένου συγγραφέα και κατέληξα στη "ΛΥΤΡΩΣΗ". Δεν θα έλεγα ότι με ενθουσίασε. Περίμενα κάτι πολύ καλύτερο. Αναφέρεται σε πολλά γεγονότα τα οποία τα τελειώνει πολύ απότομα και επίσης θεωρώ ότι υπάρχουν ασάφειες. Ένα μειονέκτημα πιστεύω ότι είναι οι εκτενείς αναφορές σε ιατρικά θέματα και οι λεπτομερείς αναπαραστάσεις χειρουργείων για αναγνώστες που δεν έχουν σχέση με την επιστήμη. Θα μπορούσε να μην αναλώνεται σε τόσες λεπτομέρειες ώστε να μην χάνει το αίσθημα της λύτρωσης το οποίο εγώ προσωπικά τελειώνοντας το βιβλίο δεν το ένιωσα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΣΤΡΑΤΟΣ


                     

  Αρκετά καλό βιβλίο, αν και περίμενα κάτι καλύτερο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαρία Νεφ.


                     

  Μόλις τελείωσα το βιβλίο και έχω να πω πως ήταν αρκετά καλό! Αυτά που με στενοχώρησαν αρκετά σ' αυτό το βιβλίο είναι τα περιστατικά - ανθρώπινες ιστορίες που βιώνουν καθημερινά οι γιατροί και που για μας, τους απλούς ανθρώπους, είναι αρκετά μακρινά και επώδυνα σενάρια που δεν ευχόμαστε ούτε στους χειρότερους εχθρούς μας. Πολλές φορές κάποια περιστατικά μου θύμισαν γνωστές μου καταστάσεις με όχι και τόσο αίσιο τέλος, με αποτέλεσμα να δακρύσω. Παρ' όλα αυτά, πιστεύω πως στο βιβλίο έπρεπε να γίνουν κάποιες μικρές διορθώσεις για να είναι και πιο ευχάριστο για τον μέσο αναγνώστη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συγκίνηση που μου προσφέρατε!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Άννα Κραμβίδου


                     

  Απλά υπέροχο! Θερμά συγχαρητήρια στον κύριο Πολυράκη!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΒΟΥΛΑ ΑΡΜΕΝΗ


                     

  Απλά, λιτά, ΛΥΤΡΩΣΗ. Κύριε ΠΟΛΥΡΑΚΗ ευχαριστώ!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΓΙΩΤΑ


                     

  Μόλις τέλειωσα την ΛΥΤΡΩΣΗ. Να πω την αλήθεια είναι το πρώτο βιβλίο που διάβασα του Γιώργου Πολυράκη και με ενθουσίασε. Μπράβο σας αν και το πρώτο σας βιβλίο είναι εξαιρετικό. Συγχαρητήρια !!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΕΛΛΗ Δ.


                     

  Εκπληκτικό βιβλίο -συναισθηματικό, με την πλοκή να εξελίσσεται απρόβλεπτα ως τις τελευταίες σελίδες και το μήνυμα της ανθρωπιάς να κυριαρχεί! Βιλβλίο που σίγουρα κάθε γιατρός -και καθένας μας- πρέπει να διαβάσει –διαφυλάσσοντας το μήνυμά του! Ο συγγραφέας "σε παίρνει από το χέρι" και σε οδηγεί στα άδυτα και της Ιατρικής αλλά και της ανθρώπινης ψυχής με λόγο απλό μα τόσο παραστατικό. Με δεξιοτεχνία μεταφέρει το κλίμα της περιόδου οπού αναφέρεται κάθε φορά και επιδέξια ενσωματώνει τους ήρωες του στα σημαντικότερα γεγονότα της, ζωντανεύοντας τα όχι ως ειδησεογραφικά δεδομένα, αλλά ως μια πραγματικότητα. Οι εκτενείς αναφορές στις λεπτομέρειες του χειρουργείου είναι πλεονέκτημα μεγάλο. Αφ ενός καθιστά πιο οικείο ένα άβατο για μας - το χειρουργείο και το σώμα μας που δεν το γνωρίζουμε ,τη συμπτωματολογία πολλών ασθενειών. Κατανοούμε το σκληρό αγώνα των κάλων - γιατρών. Αφ ετέρου οι ιατρικές λεπτομέρειες καταδεικνύουν το γεγονός πως όλοι είμαστε τελικά ίσοι στις βιολογικές επιταγές αυτής της ύπαρξης μας, όλοι μας τρωτοί στην ασθένεια, στον πόνο, στο τέλος. Μήνυμα που πρέπει να μας κάνει πιο ανθρώπινους, συμπονετικούς και ουσιαστικούς. Επιπλέον, προσωπικά με συναρπάζουν οι ιατρικές γνώσεις που τόσο έμμεσα παρέχει (θέλω ένα βιβλίο πέρα από τέρψη να διευρύνει τις γνώσεις μου) Ένα άλλο στοιχείο πολλών βιβλίων του κ ΠΟΛΥΡΑΚΗ όπως και αυτού είναι η βαθιά αγάπη του συγγραφέα για τα Χανιά και τη Θεσσαλονίκη - που εκφράζεται με μαγευτικές περιγραφές και έξοχο πληροφοριακό υλικό και πρώτο του, είναι από τα 3 καλύτερα του βιβλία και θα κουβαλώ πάντα το μήνυμα του: Τελικά η ΛΥΤΡΩΣΗ έρχεται μόνο μέσα από τη συγχώρεση και την απροϋπόθετη φιλαλληλία...Ευχαριστούμε, κ. ΠΟΛΥΡΑΚΗ και καλά κάνατε και δεν διορθώσατε το πρωτότυπο. Είναι τέλειο...

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα