Προφίλ

Επιχειρηματικοί στόχοι

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχουν ως στόχο την ψυχαγωγία και την επιμόρφωση του ελληνικού αναγνωστικού κοινού, μέσω των εκδόσεων στην ελληνική γλώσσα λογοτεχνικών έργων σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, αλλά και την ανάπτυξη των νοητικών ικανοτήτων των παιδιών, μέσω των εκδόσεων προσχολικών και παιδικών βιβλίων από συγγραφείς και εικονογράφους παγκόσμιας αναγνώρισης. Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κατέχουν την ηγετική θέση στον ελληνικό εκδοτικό χώρο μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού της εταιρείας και μέσω της συνεχούς ενημέρωσης των εκδοτικών εξελίξεων στην παγκόσμια αγορά, έτσι ώστε να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του ελληνικού αναγνωστικού κοινού, παρέχοντας ταυτόχρονα άριστη εξυπηρέτηση των πελατών.

Χαρακτηριστικά

 • Προσωπικό: Το ανθρώπινο δυναμικό μας είναι η μεγαλύτερή μας προτεραιότητα, καθώς έχει συμβάλει τα μέγιστα στο να κατακτήσει η εταιρεία μας περίοπτη θέση στην ελληνική αγορά, αλλά και στο να κερδίσουμε το σεβασμό των μεγαλύτερων εκδοτικών οίκων και πρακτορείων στον κόσμο με τα οποία συνεργαζόμαστε. Επιβραβεύουμε τη λήψη πρωτοβουλιών, την αφοσίωση, την αποτελεσματικότητα αλλά και την ομαδικότητα, και ενθαρρύνουμε την διαρκή προσωπική εξέλιξη.
 • Βιβλία: Εμπλουτίζουμε διαρκώς τη λίστα των τίτλων μας, επιλέγοντας προσεκτικά τα καλύτερα βιβλία ανά είδος, που καλύπτουν τις προτιμήσεις του ελληνικού αναγνωστικού κοινού σε όλο το ηλικιακό φάσμα.
 • Εξυπηρέτηση πελατών: Στοχεύουμε στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση αναγνωστών και βιβλιοπωλών, μέσω του άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού μας και μέσω της χρήσης τεχνολογιών αιχμής.
 • Δημιουργικότητα: Αναβαθμίζουμε διαρκώς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε κι επιβραβεύουμε την καινοτομία, με σκοπό τα βιβλία μας να ανταποκρίνονται συνεχώς στις νέες αναγνωστικές τάσεις αλλά και στους σύγχρονους τρόπους ανάγνωσης.
 • Κοινωνική συμμετοχή: Συμμετέχουμε ενεργά στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας ως εκδοτικός οίκος. Καλλιεργούμε τη φιλαναγνωσία ως λάτρεις του βιβλίου. Μεταδίδουμε αντιλήψεις και γνώση ως πρεσβευτές των ελεύθερων ιδεών. Προσφέρουμε βοήθεια στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του τόπου μας. Φροντίζουμε οι δράσεις μας να έχουν το μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο ως συνειδητοποιημένοι κάτοικοι του πλανητικού χωριού. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις μας εδώ...

Οι αξίες μας

 • Ήθος
 • Αποτελεσματικότητα
 • Δημιουργικότητα
 • Αλληλοσεβασμός
 • Ομαδικότητα
 • Εξυπηρέτηση πελατών
 • Ευχάριστο περιβάλλον εργασίας που εμπνέει εμπιστοσύνη

 

39 Χρόνια

Το 2018 οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ συμπληρώνουν 39 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον εκδοτικό χώρο.
Οι τίτλοι λογοτεχνίας για ενηλίκους και παιδιά μάς καταξίωσαν στην αγορά και συνεχίζουν να μας κρατούν στην κορυφή των προτιμήσεων των αναγνωστών. Ο κατάλογός μας είναι επίσης εμπλουτισμένος με σειρές βιβλίων ειδικού ενδιαφέροντος, όπως υγείας και πρακτικής ζωής, με βιβλία γενικών γνώσεων καθώς και με δοκίμια. Για τους μικρούς μας φίλους, οι σειρές των βιβλίων λογοτεχνίας, καθώς και των εικονογραφημένων βιβλίων γνώσεων και δραστηριοτήτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας, τυγχάνουν μεγάλης εκτίμησης από γονείς και εκπαιδευτικούς και συνεχίζουν τη μακρά παράδοσή μας στο χώρο του παιδικού βιβλίου.
 

Οι βασικές κατηγορίες και σειρές βιβλίων του καταλόγου μας είναι:

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ 

 • Λογοτεχνία Ενηλίκων

              o    Ξένη Λογοτεχνία
              o    Ελληνική Λογοτεχνία

 •  Γενικές Γνώσεις
 •  Πρακτική Ζωή
 •  Δοκίμια
 •  Λευκώματα - Βιογραφίες
 •  Ιστορία - Πολιτική - Οικονομία
 •  Θρησκευτικά θέματα (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΥΡΑΝΟΣ)
   

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

 •  Παιδική & Νεανική Λογοτεχνία

              o    Σειρά Πυξίδα (για εφήβους)
              o    Σειρά Μικρή Πυξίδα (για ηλικίες από 9 ετών)
              o    Σειρά Ξινόμηλο (για ηλικίες από 11 ετών)
              o    Σειρά Λωτός (για ηλικίες από 9 ετών)
              o    Σειρά Βατόμουρο (για ηλικίες από 7 ετών)
              o    Σειρά Φραουλίτσα (για ηλικίες από 4 ετών)
              o    Σειρά Μπανάνα (για ηλικίες από 3 ετών)

 •  Εικονογραφημένα Βιβλία (για παιδιά προσχολικής ηλικίας)
 •  Graphic Novels (μυθιστορήματα σε κόμικς)
   

Ο κατάλογος των επιτυχιών είναι μεγάλος και περιλαμβάνει βιβλία με διακρίσεις και βραβεία, εμπορικές επιτυχίες και ένα ένθερμο αναγνωστικό κοινό με περισσότερα από 350.000 μέλη στο Fan Club/Λέσχη Αναγνωστών των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

 

Οι Αναγνώστες μας

Η επιβεβαίωση των προσπαθειών μας έρχεται καθημερινά από την επικοινωνία με τους αναγνώστες μας, οι οποίοι μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε στην αναζήτηση των καλύτερων τίτλων της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς. Η εταιρεία μας επενδύει μεγάλο μέρος των οικονομικών και ανθρώπινων πόρων της στην καλύτερη επικοινωνία με τους αναγνώστες και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ικανοποίηση των επιθυμιών τους συμβαδίζει απόλυτα με την οικονομική ευημερία και μακροζωία των εκδόσεών μας.

.

Ιστορία

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ άρχισαν την εκδοτική τους δραστηριότητα το 1979, όταν ο ιδρυτής της εταιρείας Θάνος Ψυχογιός έκανε το ξεκίνημά του στο χώρο του βιβλίου, εκδίδοντας 4 παιδικά βιβλία. Η θερμή υποδοχή αυτών των μυθιστορημάτων για παιδιά, τόσο από τους βιβλιοκριτικούς όσο και από τους αναγνώστες, αποτέλεσε το έναυσμα για τη συνέχιση των προσπαθειών εμπλουτισμού της λογοτεχνίας για παιδιά.

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ είναι ένας πολυσχιδής και πολυσυλλεκτικός εκδοτικός οίκος, που στοχεύει στην πολιτιστική ανάπτυξη της κοινωνίας μας, κατά το μέτρο που του αναλογεί, καθώς και στην ικανοποίηση των αναγνωστών του με το σύνολο της βιβλιοπαραγωγής του (κάθε χρόνο κυκλοφορούν περίπου 300 νέοι τίτλοι). Επίσης φροντίζει να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το αναγνωστικό κοινό, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις και τάσεις στο χώρο του βιβλίου και υπηρετεί με συνέπεια και υπευθυνότητα τον εκδοτικό χώρο.

Σήμερα, ο εκδοτικός οίκος φιλοξενεί στον κατάλογό του περίπου 3.000 κυκλοφορούντες τίτλους βιβλίων και περισσότερα από 1.300 e-books λογοτεχνίας και γνώσεων, κάθε μορφής, ύφους, γραφής και θεματολογίας, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες αναγνωστών.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το video για την ιστορία μας που γυρίστηκε για τον εορτασμό των 30 χρόνων των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ:

.

Κατάλογος επιτυχιών

Τα τελευταία χρόνια, η σειρά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ έχει γίνει το "σήμα κατατεθέν" των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Τα βιβλία λογοτεχνίας των Ελλήνων συγγραφέων έχουν κάνει ιδιαίτερη αίσθηση, ενώ πολλά από αυτά κάνουν αλεπάλληλες ανατυπώσεις και γίνονται bestsellers και ενίοτε longsellers. Τα κυκλοφορούντα βιβλία της Λένας Μαντά εκτιμάται πως αγγίζουν τα 1,6 εκ. αντίτυπα, του Γιώργου Πολυράκη ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο αντίτυπα και της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη τα 400.000 αντίτυπα, ενώ μεγάλη απήχηση σε εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες έχουν επίσης τα βιβλία των: Χρυσηίδας Δημουλίδου, Καίτης ΟικονόμουΜαρίας ΤζιρίταΝικόλ-Άννας ΜανιάτηΜάρως Βαμβουνάκη, Γιάννη ΚαλπούζουΚώστα ΚαρακάσηΣόφης Θεοδωρίδου, Σοφίας Βόικου, Μεταξίας Κράλλη, κ.ά. Μεγάλη τιμή για τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ αποτελεί και η ανάληψη της έκδοσης των έργων του Αντώνη Σαμαράκη.

Ιδιαίτερη σημασία για τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχει η ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, τομέας στον οποίο έχουν κατεξοχήν καθιερωθεί. Η σειρά περιλαμβάνει τίτλους από συγγραφείς που απολαμβάνουν παγκόσμια αποδοχή και εκτίμηση. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Νταν Μπράουν, Ουμπέρτο Έκο, Χαρούκι Μουρακάμι, Καζούο ΙσιγκούροΚάρλος Ρουίθ Θαφόν, Τζόναθαν Φράνζεν, Τόμας ΠίντσονΧάουαρντ Τζέικομπσον, Πίτερ ΚάρεϊΣαλμάν Ρούσντι (Βραβείο Booker των Booker - Ευρωπαΐκό Αριστείον Λογοτεχνίας), Ναγκίμπ Μαχφούζ (βραβείο Νόμπελ), Στιγκ ΛάρσονΠάτρικ ΖίσκιντΚαλέντ ΧοσεϊνίΑρουντάτι Ρόι (Βραβείο Booker), Ζιάνγκ Ρονγκ (Man Asian Literary Prize), Μαρκ Χάντον, Γιαν Μαρτέλ (Βραβείο Booker), Χένινγκ Μάνκελ, κ.ά. Πολλά από τα βιβλία της σειράς αυτής ξεχώρισαν και έγιναν longseller (Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ, ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΦΙΣ κ.ά.), ενώ αρκετά bestseller γυρίστηκαν και κινηματογραφικές ταινίες (ΤΟ ΑΡΩΜΑ, ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ, ΤΟ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ ΤΟΥ ΛΟΧΑΓΟΥ ΚΟΡΕΛΙ, Η ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΣΜΙΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ, ΚΑΥΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ, Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΡΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ, ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙΣ ΕΣΥ, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ, INFERNO, ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ κ.ά.). Επίσης, ορισμένα ιστορικά μυθιστορήματα χάρισαν στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ μεγάλες επιτυχίες, όπως είναι τα βιβλία του Ζιλμπέρ Σινουέ, οι ιπποτικές περιπέτειες του Μπέρναρντ Κόρνγουελ, τα μυθιστορήματα του Ρόμπερτ Χάρις, κ.ά. Το νέο στοίχημα για τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ είναι η σειρά CRIME (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ-ΘΡΙΛΕΡ-ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ) με τους σημαντικότερους νουάρ τίτλους από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Μεταξύ των βιβλίων ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ που έχουν εκδοθεί και απευθύνονται σε ενηλίκους περιλαμβάνονται επίσης διάφορες σειρές έργων με θέματα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΕΧΝΗΣ, βιβλία σχετικά με την ψυχανάλυση (Σειρά  ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ) και ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ (ψυχολογίας, υγείας, αυτοβελτίωσης, μαγειρικής κ.ά.). Από το 2006 κυκλοφορούν και ιδιαίτερα αξιόλογα βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΥΡΑΝΟΣ), μεταξύ των οποίων και τα έργα που συνέγραψε ο  Πάπας Βενέδικτος XVI για τον Ιησού.

Συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση στο χώρο του παιδικού-νεανικού μυθιστορήματος, το παιδικό-νεανικό βιβλίο παραμένει για τον εκδοτικό οίκο ένας δυναμικός και αναπτυσσόμενος τομέας. Οι σειρές ΠΥΞΙΔΑ και ΜΙΚΡΗ ΠΥΞΙΔΑ, ΜΠΑΝΑΝΑΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ, ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ, ΛΩΤΟΣ, ΞΙΝΟΜΗΛΟ αριθμούν πάνω από 1.000 τίτλους γνωστών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Η σειρά ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ  είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της νεανικής λογοτεχνίας των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, ενώ τα σκήπτρα διεκδικούν και οι σειρές με τις περιπέτειες του Σπασίκλα και της Ξενέρωτης. Άλλοι αξιόλογοι ξένοι συγγραφείς που κυκλοφορούν στα ελληνικά είναι οι: Φίλιπ Πούλμαν, Τζάκλιν Ουίλσον, Ντέιβιντ ΟυάλιαμςΡόαλντ Νταλ, Αστριντ ΛίντγκρενΚριστίνε Νέστλινγκερ, Κορνέλια Φούνκε κ.ά., ενώ αγαπημένοι κλασικοί ήρωες όπως η Πίπη Φακιδομύτη, ο Γουίνι το αρκουδάκι, ο Πάντινγκτον και ο Παραμυθάς, αλλά και οι σύγχρονοι ήρωες από τη Disney, τα Lego, τα Playmobil και τον κόσμοτηςMarvel συνεχίζουν να μαγεύουν τα παιδιά κάθε ηλικίας.

Οι πλέον καθιερωμένοι  Έλληνες συγγραφείς όπως οι: Ευγένιος ΤριβιζάςΑγγελική Βαρελλά, Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη, Λίτσα ΨαραύτηΓιολάντα ΠατεράκηΒούλα ΜάστορηΚίρα Σίνου, Φράνση Σταθάτου, Αντώνης Δελώνης κ.ά. μας εμπιστεύθηκαν τα βιβλία τους, ενώ άλλοι ταλαντούχοι νέοι συγγραφείς όπως οι Έλενα Αρτζανίδου, Μάκης Τσίτας, Ράνια Μπουμπουρή, Γιώργος Κατσέλης, Μερκούριος Αυτζής, Γιώργος Λεμπέσης, κ.ά. έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία τους με μεγάλη επιτυχία από τις Εκδόσεις μας. Επίσης, υπάρχουν και σειρές εικονογραφημένων βιβλίωνβιβλίων γνώσεων και δραστηριοτήτων, και βιβλίων για πολύ μικρά παιδιά. Συνολικά, οι Εκδόσεις Ψυχογιός έχουν περίπου 800 βιβλία για μικρά παιδιά με αγαπημένους ήρωες των παιδιών.

Από το 2006 οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ ανέλαβαν την έκδοση του περιοδικού ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ που θεωρείται το πιο έγκυρο περιοδικό για την παρουσίαση και κριτική της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους και διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή.

Πολλοί από τους συγγραφείς μας έχουν τιμηθεί με κρατικά και διεθνή βραβεία, ενώ ο κατάλογός μας περιλαμβάνει περισσότερα από 200 βραβευμένα βιβλία.

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ συνεργάζονται με καταξιωμένους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού, ο αριθμός των οποίων συνεχώς αυξάνεται. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Bloomsbury (Αγγλία), Faber & Faber (Αγγλία), Hamlyn (Αγγλία), Macmillan (Αγγλία), Orion (Αγγλία), Transworld (Αγγλία), Harper Collins (Αγγλία & Η.Π.Α.), Random House (Αγγλία & Η.Π.Α.), The American University in Cairo Press (Αίγυπτος), Hemma (Βέλγιο), Hodder (Αγγλία), Actes Sudes (Γαλλία), Albin Michel (Γαλλία), Calmann-Levy (Γαλλία), Denoël (Γαλλία), Flammarion (Γαλλία), Gallimard (Γαλλία), Robert Laffont (Γαλλία), Le Seuil (Γαλλία), Odile Jacob (Γαλλία), Arena (Γερμανία), Dromer (Γερμανία), Hanser (Γερμανία), Lubbe (Γερμανία), Oetinger (Γερμανία), Thienemann (Γερμανία), Diogenes (Ελβετία), Harvard University Press (Η.Π.Α), Penguin (Η.Π.Α.), Yale University Press (Η.Π.Α.), Giunti (Ιταλία), Einaudi (Ιταλία), Anagrama (Ισπανία), Tusquets (Ισπανία), Gyldendal (Νορβηγία), Norstedts (Σουηδία) κ.ά.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ορθή απόδοση των κειμένων στα ελληνικά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τις μεταφράσεις των βιβλίων αναλαμβάνουν καταξιωμένοι μεταφραστές. Η αισθητική των βιβλίων και η τεχνική τους αρτιότητα είναι μέλημα πρωταρχικής σημασίας για τον εκδοτικό οίκο, γι' αυτό άλλωστε και τα βιβλία μας καλύπτονται όλα με Εγγύηση Ικανοποίησης Αναγνώστη.

Σημαντική είναι η συνεισφορά των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ στα πνευματικά δρώμενα του τόπου με τη διοργάνωση εκδηλώσεων με Έλληνες και ξένους συγγραφείς σε βιβλιοπωλεία, σχολεία και πολιτιστικά κέντρα. Στον εκδοτικό οίκο έχει εδραιωθεί η πεποίθηση πως η ουσία δε βρίσκεται στους αριθμούς αλλά στην ποιότητα και την ξεχωριστή συνεισφορά του κάθε εκδιδόμενου τίτλου στην ελληνική βιβλιοπαραγωγή. Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ απευθύνονται σε αναγνώστες με απαιτήσεις και εκδίδουν σύγχρονα βιβλία με μοντέρνα γραφή και αισθητική, που έχουν την προοπτική να καταστούν κλασικά. Ο Θάνος Ψυχογιός, διευθύνων σύμβουλος, έχει πει χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε πως διαθέτουμε τη σωστή οργάνωση, το σωστό όραμα και τους κατάλληλους ανθρώπους για να διαγράψουμε μια ουσιαστική, μακροχρόνια και επιτυχημένη πορεία στο χώρο του βιβλίου».

.

Επιχειρησιακά στοιχεία

Από το 1995 η επιχείρηση είναι Ανώνυμη Εταιρεία και έχουν τεθεί οι βάσεις για μια ορθολογικά και επιστημονικά οργανωμένη διοίκηση.

 

Το 2016 εκδόθηκαν περίπου 300 νέοι τίτλοι και μέχρι τα τέλη του έτους διακινήθηκαν περίπου 2.500.000 αντίτυπα βιβλίων. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 2016 ανήλθε περίπου στα 14 εκατ. ευρώ.

 

 

Δείτε τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας εδώ.

 

 .

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Δείτε αναλυτικά τις δράσεις μας εδώ.

Βιβλιοπωλεία

Τα βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ διατίθενται σε πάνω από 2.500 βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς επίσης και από το ομώνυμο βιβλιοπωλείο στην Αθήνα. Τα βιβλιοπωλεία αποτελούν τον πρωτεύοντα χώρο μέσα στον οποίο οι αναγνώστες έρχονται σε επαφή με το βιβλίο και γι’ αυτόν το λόγο έχουν για εμάς πρωταρχική σημασία. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας μας οφείλεται στην άριστη συνεργασία μας με τους βιβλιοπώλες, τους οποίους στηρίζουμε ποικιλοτρόπως. Οι παραγγελίες παραδίδονται σε ελάχιστο χρόνο, ενώ στη διάθεση βιβλιοπωλών και αναγνωστών τίθενται όλα τα απαραίτητα υλικά προώθησης (σταντ, αφίσες, σελιδοδείκτες, κατάλογοι, αποσπάσματα βιβλίων κ.ά.). Ως εκδοτικός οίκος με σημαντική επιρροή στο χώρο του βιβλίου στην Ελλάδα θα συνεχίσουμε να προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να εμπιστεύονται τα βιβλιοπωλεία ως φάρους πολιτισμού για τις αγορές των αγαπημένων τους συγγραφέων και τίτλων.

.

Διασφάλιση ποιότητας βιβλίων

Στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ εκδίδουμε μόνο τα βιβλία που μας ενθουσιάζουν – αυτά που θα θέλαμε κι εμείς ως αναγνώστες να διαβάσουμε. Πίσω από την επιλογή κάθε βιβλίου κρύβεται μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων που το έχουν αξιολογήσει με κάθε λογής κριτήρια, με πρωτεύον βέβαια αυτό της ποιότητας. Στη συνέχεια, πλήθος συνεργατών επιμελείται το έργο για να εξασφαλιστεί η γλωσσική, η καλλιτεχνική και η τεχνική αρτιότητα κάθε βιβλίου.

 

Εγγύηση Ικανοποίησης Αναγνώστη

Αν, ωστόσο, για κάποιο λόγο ένα βιβλίο μας δεν ικανοποιήσει τους αναγνώστες, μπορούν να μας το επιστρέψουν, εφόσον βέβαια βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, και να το αντικαταστήσουν με κάποιο άλλο ίσης αξίας από το βιβλιοπωλείο μας. Η Εγγύηση Ικανοποίησης Αναγνώστη ισχύει για χρονικό διάστημα εντός 45 ημερών από την αγορά του βιβλίου. Για το θέμα αυτό, οι αναγνώστες μπορούν να επικοινωνούν στο retail@psichogios.gr ή τηλεφωνικά στο 210 28 04 952.

Δημοσιεύματα για τις Εκδόσεις Ψυχογιός

 

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ - 18/04/2018 - "Θάνος Ψυχογιός: Τα κριτήρια επιλογής των συγγραφέων από τις εκδόσεις μας είναι απολύτως αξιοκρατικά" 

marketpost.gr - 15/03/2018 - "Θάνος Ψυχογιός: Συνδυάζοντας την αγάπη για το βιβλίο με την καινοτομία"

athensvoice.gr - 27/07/2016 - "Στο BOOKOO βγάζεις μόνος το βιβλίο σου" 

NETFAX - 17/06/2015 - "Έργο Microsoft System Center της Office Line στις Εκδόσεις Ψυχογίος" 

Απριλίου -  "Προτεραιότητα στο Φως" - Βιβλιοπωλείο Ψυχογιός Αθήνα 

ecommercenews.gr - 05/03/2015 "Λύση elnvoicing της Retail@Link στις Εκδόσεις Ψυχογιός"

tovima.gr - 22/02/2015 - Κουζέλη Λαμπρινή "Ο Ψυχογιός της οδού Μπενάκη"

pinakio.blogspot.gr - 10/02/2015 - Χάρης Ψυχογιός 

35 χρόνια Εκδόσεις Ψυχογιός

► pinakio.blogspot.gr - 10/02/2015  - Θεοδωρακόπουλος Λευτέρης. Χάρης Ψυχογιός στο Πινάκιο: "Δεν φοβόμαστε και προσδοκούμε την ανάπτυξη"

► iefimerida.gr - 09/02/2015 "35 Χρόνια Εκδόσεις Ψυχογιός: Ένα νέο βιβλιοπωλείο ανοίγει τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας" 

► amarysia.gr - 09/02/2015 " 35 Χρόνια Εκδόσεις Ψυχογιός"

► literature.gr - 07/02/2015 "Εγκαίνια του νέου καταστήματος των Εκδόσεων Ψυχογιός στην Εμμ. Μπενάκη 13 -15, στο κέντρο της Αθήνας" 

► vipnews.gr - 06/02/2015 "Λαμπερά εγκαίνια για το νέο κατάστημα των Εκδόσεων Ψυχογιός"

► travelstyle.gr - 06/02/2015 " Ένα νέο πολυχώρο εγκαινίασαν οι Εκδόσεις Ψυχογιός στο κέντρο της Αθήνας" 

► athensmagazine.gr - 06/02/2015 - "Νέο στέκι για τους...βιβλιοφάγους της πόλης, στην Εμμ. Μπενάκη"

► voreini.gr - 06/02/2015 " Εγκαίνα του νέου καταστήματος των Εκδόσεων Ψυχογιός"

 
 
 
 
 
 
 
 
 

► KARFITSA WEEKEND - 27/07/2013 - "ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ" - ΖΑΒΛΙΑΡΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

► Εκδήλωση αφιερωμένη στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ - 11/2/2013 - Βιβλιοπωλείο IANOS

► ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ - "Ο ΤΖΙΡΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ" - 15/01/2013

► www.bookbar.gr - 27/12/2012 - “Οι χαμηλές τιμές ήταν πάντα στρατηγική επιλογή μας”

► www.readnews.gr - 26/12/2012

► ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΓΟΝΑΤΟΣ - 2012

► LIFO - ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗΣ - 20/12/2012

► 22/09/2012 - ΕΥΤΥΧΗΣ ΓΡΥΦΑΚΗΣ -  "ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ BEST SELLER ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ"

► COMPUTER ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 01/09/2012

► ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04/02/2012 - ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - "ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ"

► Η ΑΞΙΑ - FORTUNE 23/12/2011

► ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 22/12/2011 - ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ - "ΘΑΝΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ: ΕΠΕΙΔΗ ΝΙΚΑ Η ΑΓΑΠΗ"

► ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ - ΒΙΒΛΙΑ 01/01/2012 - ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ

► ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ - ΒΙΒΛΙΑ 18/12/2011 - ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ

► Η Πόπη Γαλάτουλα, Διευθύντρια Δημοσίεων Σχέσεων, παρουσιάζει παιδικά βιβλία στην εκπομπή "Ελένη" (Alpha, 22/11/2011)

► LIFO 17/11/2011 - "ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ"

► ΜΑΓΝΗΣΙΑ 03/11/2011

► ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - LIVE! 03/07/2011 - ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

► Ο ΠΛΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 01/07/2011 - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΓΟΥΝΑΚΗ

► METRO 14/07/2011 - "ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ"

► ΛΑΟΣ 18/05/2011 - Σ. ΓΚ. - "ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ¨ΨΥΧΟΓΙΟΣ¨"

► CITY PRESS 15/06/2011

► ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ 11/07/2011 - Προσφορά στο ΚΕΘΕΑ - Διάβαση

► www.ethnos.gr 21/06/2011 - ΕΛΕΝΗ ΓΚΙΚΑ

► ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ 11/06/2011 - ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ

► 08/06/2011 - ΕΛΕΝΗ ΓΚΙΚΑ

► ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ 09/06/2011 - e-books Βιβλίο σε ψηφιακούς καιρούς

► ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ

► Nτοκιμαντέρ: Πώς γεννιέται ένα βιβλίο  [part 1, part 2]

► Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-Κ 08/05/2011

► KID' FUN 01/06/2010 - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΕΝΥΣ ΨΥΧΟΓΙΟΥ - "ΠΑΙΔΙ & ΒΙΒΛΙΟ"

► Εκπομπή του ANT1 «ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ»-11 Απριλίου 2008-Συνέντευξη Θάνου Ψυχογιού, Διευθύνοντα Συμβούλου

  

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα