Αρχική Σελίδα > ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - Μεγάλος καλοκαιρινός διαγωνισμός για «Σπασίκλες» και «Ξενέρωτες» στη Βιβλιοκίνηση

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - Μεγάλος καλοκαιρινός διαγωνισμός για «Σπασίκλες» και «Ξενέρωτες» στη Βιβλιοκίνηση

 

Μετά από την μεγάλη συμμετοχή των νέων μας φίλων με τις σπαρταριστές ιστορίες τους, η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου ανέδειξε δύο μεγάλους νικητές:

 

1. Φωτιάδου - Ταγκοπούλου Πελαγία, Ελευθερούπολη Καβάλας

Ακολουθεί μικρό απόσπασμα από την ιστορία:

«Με είπαν σπασίκλα και ξενέρωτη: όχι πια! Όλη η τάξη μαζί με τους καθηγητές μας αποχαιρετούμε τη φίλη μας, την Μπέλα, που φεύγει από το “Μέγας Αλέξανδρος”, το αεροδρόμιο της Καβάλας για το ταξίδι της Ελπίδας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μια τάξη-μελίσσι, πειραχτήρια, στο Λύκειο της Ελευθερούπολης, παραδίπλα στην Καβάλα. Ο καθένας με τον χαρακτήρα του και τα χαρακτηριστικά του: κοντός - ζωηρός, ξανθιά - πειραχτήρι, μελαχρινή - είρων, ψηλή - φωνακλού, κοκκινομάλλα - κυνική, γεμάτος - χιουμορίστας, κοντούλα - λιγομίλητη κι εγώ βγαλμένη από μια άλλη εποχή, ίσως του Μεσαίωνα: με μια ξανθιά πλεξούδα, να ρουφάω ό, τι υπάρχει γύρω μου, ό, τι υπάρχει στα βιβλία, ό, τι γράφεται και δεν γράφεται να το ψυχανεμίζομαι… »

 

2. Ζακαριάν Κωνσταντίνα/Κνάρικ, Αθήνα

Ακολουθεί μικρό απόσπασμα από την ιστορία:

«Ντριιιιν! Ντριιιιν! Ντριιιιιν! Ουφ, σταμάτα επιτέλους ενοχλητικό πραγματάκι! Άντε πάλι να σηκωθείς, να ντυθείς, να χτενιστείς και να ετοιμαστείς για μια ακόμα ατελείωτη μέρα. Το μόνο καλό στο σχολείο είναι οι ώρες των Μαθηματικών, όταν ο καθηγητής αναλύει την δευτερεύουσα ενδοιαστική πρόταση στα Λατινικά ή όταν ο Αριστοτέλης, καταβάλλει προσπάθειες , για να κατανοήσεις τι σημαίνει το μέσον. “Λίζα, τι θα φορέσεις σήμερα;” “Σαν τι να φορέσω μαμά;” Το συνηθισμένο μου τζιν και την αγαπημένη μου μπλούζα. Τα δύο αυτά ρούχα είχαν ‘λιώσει’ πάνω μου, τόσες φορές που τα ’χα φορέσει. Ήταν όμως τα δύο αγαπημένα μου ρούχα, καθώς μου τα ’χε φέρει ο πατέρας μου την πρώτη και τελευταία φορά που τον είχα δει.“Πάλι αυτά; Έλεος πια κορίτσι μου. Δεν τα χεις βαρεθεί;” “OXI” Νευρίαζα όταν μου το ’λεγε αυτό. Η μητέρα μου προσπαθούσε να με βάλει στον ‘σωστό’ δρόμο, τον δρόμο της ‘ομορφιας’ και της ‘χάρης’ όπως συνήθιζε να λέει…»

 

Οι δύο μεγάλοι νικητές κερδίζουν από μία σειρά των ομώνυμων βιβλίων από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και από μία Δωροεπιταγή αξίας 50€ από την ΒΙΒΛΙΟΚΙΝΗΣΗ. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν για την παραλαβή των δώρων τους.

 

 


Ανακοίνωση διαγωνισμού - Η διαδικασία συμμετοχής έληξε στις 10/08/2010

 

Σε είπε κανείς ΣΠΑΣΙΚΛΑ ή ΞΕΝΕΡΩΤΗ; Γράψε μας την πιο σπαρταριστή ιστορία από τη σχολική χρονιά που πέρασε και μπες σε κλήρωση για μια σειρά των ομώνυμων βιβλίων από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και μια δωροεπιταγή 50€ από τη Βιβλιοκίνηση! Μπορείς να γράψεις μόνο κείμενο ή να δημιουργήσεις και το δικό σου μίνι graphic novel! Εκτός από την ιστορία, μην ξεχάσεις να μας γράψεις το ονοματεπώνυμό σου, την ηλικία σου, το τηλέφωνο και τη διεύθυνσή σου.

 

Μπορείς να στείλεις τα κείμενά σου στη διεύθυνση:
ΒΙΒΛΙΟΚΙΝΗΣΗ, Για το διαγωνισμό «ΣΠΑΣΙΚΛΑΣ - ΞΕΝΕΡΩΤΗ»
Ελ. Βενιζέλου 31, 15127, Μελίσσια, Αθήνα,

 

ή να παραδώσεις αυτοπροσώπως στα καταστήματα της Βιβλιοκίνησης, το αργότερο μέχρι τις 10 Αυγούστου 2010. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου 2010. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά και τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν και στην ιστοσελίδα μας www.bestseller.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα των Εκδόσεων Ψυχογιός www.psichogios.gr στην ενότητα ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ-ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

 

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1.     Το διαγωνισμό διοργανώνουν τα βιβλιοπωλεία «Βιβλιοκίνηση» σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

2.     Από την κλήρωση εξαιρούνται οι εργαζόμενοι και οικογένειες αυτών στην «Βιβλιοκίνηση» και στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

3.     Η κλήρωση των τυχερών θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου 2010 στο γραφείο του Δικηγόρου Γ.Αποστολίδη, Τσιμισκή 9, Θεσσαλονίκη.

4.     Με την δήλωση συμμετοχής και την αποστολή των κειμένων-υλικών, ο συμμετέχων αποδέχεται την επεξεργασία, δημοσιοποίηση και προβολή αυτών. Η «Βιβλιοκίνηση» δεσμεύεται να μην προβεί στην εμπορική τους εκμετάλλευση.

5.     Τα δώρα της κλήρωσης δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.

 
 

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα