Κριτικές αναγνωστών

70396 ΓΝΩΜΕΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

 • photoΜαρία Τζιρίτα


  ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
  ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

  ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

  Το νέο βιβλίο της Δήμητρας Ιωάννου ήρθε για να μας αποδείξει ότι η συγγραφέας κάθε χρόνο που περνάει γίνεται όλο και καλύτερη! Ο τρόπος που έχει πλέξει η συγγραφέας το μυστήριο σε αυτή την ιστορία πραγματικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον Κώδικα Νταβίντσι του Νταν Μπράουν. Ίσα ίσα είμαι βέβαιη πως εκείνος θα είχε να ζηλέψει από την Νυχτερινή Αφροδίτη, γιατί είναι ένα έργο που δεν γίνεται κουραστικό ούτε μια στιγμή κι εκτός από το μυστήριο που σε κρατά σε αγωνία μέχρι το τέλος, είναι γεμάτο εικόνες και συναισθήματα που σε συναρπάζουν, σε προβληματίζουν, αλλά και σε ανακουφίζουν. Το βιβλίο είναι εντελώς απρόβλεπτο κι είναι αδύνατον να καταφέρει κανείς να μαντέψει τι πραγματικά έχει συμβεί - γι αυτό μην το προσπαθήσετε! Αφήστε την ιστορία να σας πάει μόνη της εκεί που έντεχνα έχει αποφασίσει η συγγραφέας και απολαύστε την μαγική διαδρομή για να γεμίσει η ψυχή σας εικόνες, χρώμα, φως και πάθος. Ένα είναι βέβαιο: η Νυχτερινή Αφροδίτη ήρθε για να μείνει στις καρδιές μας για πάντα!

 • photoΆγγελος Πετρουλάκης


  ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ. 1915-1922
  ΣΩΤΗΡΗΣ ΡΙΖΑΣ

  ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ. 1915-1922

  Με οπλοστάσιο μια τεράστια βιβλιογραφία συγγραφέων με ιδιαίτερη πολιτική και ιστορική κρίση, όπως ο Θανάσης Διαμαντόπουλος, ο Θάνος Βερέμης, ο Γιώργος Μαυρογορδάτος, ο Γιάννης Μάζης, ο Γρηγόρης Δαφνής, ο Γιώργος Δερτιλής, ο Κώστας Κωστής (και δεκάδες ακόμα), στέκεται με ιδιαίτερο σκεπτικισμό απέναντι στα αίτια εκείνης της εθνικής τραγωδίας, που πληρώθηκε με πολύ αίμα από τον ελληνισμό και θεμελίωσε με τον τρόπο της μια σειρά από μαύρες σελίδες στην πορεία τής χώρας μας. Ο Σωτήρης Ριζάς επιμερίζει τις ευθύνες, περιγράφοντας με λεπτομέρεια τη διεθνή πολιτική σκηνή και τα συμφέροντα, που αναπτύχθηκαν από τα εμπλεκόμενα κράτη (Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ρωσία, Ιταλία). Η κριτική σκέψη τού συγγραφέα βαθαίνει στα όσα προηγήθηκαν, έτσι ώστε ο αναγνώστης να εισπράττει καθαρές εικόνες για την εποχή και τις διεργασίες που οδήγησαν στον Διχασμό.

 • photoΓιάννης Ζαραμπούκας


  ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ
  ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

  ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ

  Οι Κόρες της βασίλισσας είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις, πληροφορεί και διδάσκει, ενώ γεμίζει ευχάριστα και εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο, που του αφιερώνει κάθε αναγνώστης. Είναι ένα μυθιστόρημα, που καταδεικνύει περίτρανα τη συγγραφική εξέλιξη και ωριμότητα της κυρίας Θεοδώρου, η οποία όπως διαφαίνεται μέσα απ' τη συγγραφική της πορεία, έχει να δώσει ακόμη πολλά στο συγγραφικό χώρο.

 • photoΆγγελος Πετρουλάκης


  ΠΙΚΡΟ ΓΑΛΑ
  ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

  ΠΙΚΡΟ ΓΑΛΑ

  Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος αποφασίζει να κάνει τη ζωή τού Φώτη Ραπακούση (που σήμερα είναι ο διευθυντής τού Μουσείου Αλη Πασά και Επαναστατικής Περιόδου), μυθιστόρημα. Και γράφει αυτό το εξαιρετικά δομημένο μυθιστόρημα, που δεν ασχολείται με το περιθώριο της ζωής, ούτε επινοεί εξωφρενικούς χαρακτήρες και καταστάσεις, αλλά είναι η ίδια η ζωή στην καλύτερή της και πιο γόνιμη έκφραση. Με συγκίνησε…

 • photoΣαπφώ Καρδιακού


  ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΛΕΣ
  ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΜΑΚΝΙΛ

  ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΛΕΣ

  Το συγγραφικό ντεμπούτο τής Ελίζαμπεθ Μακνίλ διαβάζεται σαν γοτθικό θρίλερ με απόηχους sensation novel, του λογοτεχνικού υποείδους που ευδοκίμησε στη δεύτερη περίοδο του βικτωριανού μυθιστορήματος. Η ηρωίδα της Μακνίλ δεν καρτερεί στωικά κάποιον σωτήρα, δεν παραδίδεται στις προσταγές της κοινωνίας — είναι αποφασισμένη, δράττει την ευκαιρία να δραπετεύσει από μία αδιέξοδη ζωή, τολμά να ερωτευτεί, να απολαύσει το σεξ και όχι να το υποστεί, να ποθήσει. Η Άιρις απαιτεί να μην αντιμετωπίζεται σαν μία ακόμα μούσα, ένα πολύτιμο και χαϊδεμένο κατοικίδιο όπως η Γκουίνεβιρ, ο φασκωλόμυς του Λούις, ξένη σε ξένο περιβάλλον, περιφραγμένη και λατρεμένη. Στο διάβα της ορθώνονται παγιωμένες νοοτροπίες σχετικά με την κοινωνική διαθεσιμότητα του θηλυκού γένους. Καλείται να χαράξει μόνη την αδιαπραγμάτευτη πορεία της από το εργαστήριο παραγωγής ομοιόμορφων εξιδανικευμένων γυναικείων ομοιωμάτων μέχρι την ολοκληρωτική δημιουργική ελευθερία στην απεικόνιση της θηλυκής μορφής. Το «Εργαστήριο με τις Κούκλες» είναι ένα πολυδιάστατο μυθιστόρημα εποχής, ένας συγκερασμός ειδών και ιδεών του παρελθόντος αλλά και προσδοκιών για το μέλλον.

 • photoΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ


  ΕΝΑΣ ΑΦΗΡΗΜΕΝΟΣ ΑΝΤΡΑΣ
  ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ

  ΕΝΑΣ ΑΦΗΡΗΜΕΝΟΣ ΑΝΤΡΑΣ

  Η Μάρω Βαμβουνάκη είναι πολυγραφότατη. Θα τη χαρακτήριζα και αντιπροσωπευτική για το είδος τής λογοτεχνίας που δημιουργεί. Με επίγνωση θα έλεγα πως είναι κλασική για τη λογοτεχνία τής ψυχολογίας. Το μεγάλο προσόν της είναι πως προσεγγίζει την ανθρώπινη ψυχή με ιδιαίτερη κατανόηση και αγάπη. Τα κείμενά της είναι ζωντανές αγκαλιές στοργής. Μέσα από τις πλέον σκοτεινές πτυχές τής ψυχής κατορθώνουν να εκπέμψουν φως. Να αναδείξουν τη δύναμη που μπορεί να αντλήσει ο άνθρωπος, τόσο από τον εαυτό του, όσο και από τους άλλους. Η Βαμβουνάκη εκφράζει την αισιοδοξία για τη ζωή. Και αυτό τη διαφοροποιεί και την κάνει σημαντική. Το «Ένας αφηρημένος άντρας» είναι ένα μυθιστόρημα μιας νέας γυναίκας σε τρία επίπεδα που εξελίσσονται γραμμικά σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση. Το ένα επίπεδο αφορά τη σχέση της, ως δεκαεξάχρονη κόρη, με τους γονείς της. Το δεύτερο, τη σχέση της με το κολοσσιαίο θέμα τής φιλίας και το τρίτο αφορά τον ερωτικό της κόσμο. Θα μπορούσε να ήταν απλά μια ενδιαφέρουσα ιστορία, ένα απλό μυθιστόρημα που θα συγκινούσε αναγνώστες οι οποίοι αναζητούν εύκολα αναγνώσματα. Όμως, η ματιά τής ψυχολόγου, του δίνει μια ιδιαίτερη προσωπικότητα και το αναδεικνύει σε έξοχο μυθιστόρημα πολλών διαστάσεων, που μιλά ξεχωριστά σε διάφορους δέκτες: Πρώτα στους γονείς.

 • photoΜαγδα Χατζηαμανετογλου


  ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ
  ΤΕΣΥ ΜΠΑΪΛΑ

  ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ

  Ο Ανέστης, η Λουλουδιά, η Μυρσίνη, ο Μικέλε, ο Λεωνίδας , η Ισιδώρα είναι κάποιοι από τους ήρωες της ΤΕΣΥ ΜΠΑΙΛΑ στο μυθιστόρημά της "Τις νύχτες έπαιζε με τις σκιές". Αυτό που διατρέχει την ύπαρξή τους είναι η αίσθηση του ανεκπλήρωτου, η νοσταλγία για μια ζωή που ονειρεύτηκαν αλλά δεν έζησαν.Κεντρική φιγούρα ο Ανέστης που σημαδεύτηκε από τη γέννησή του από απώλειες πραγματικές και συναισθηματικές, από τραυματικές εμπειρίες που νομοτελειακά του στέρησαν το ταλέντο για ζωή.Κι όμως αυτή η ζωή που δεν έζησε ο Ανέστης, βρίσκει στο τέλος του βιβλίου την δικαίωσή της με όλη τη δύναμη της χαράς της, σε μια έκρηξη χρωμάτων πάνω στους καμβάδες που δημιούργησε το εξαιρετικό ταλέντο του Ανέστη στη ζωγραφική.Ο αφηγητής, άγνωστος στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου, κρύβει ακόμη μια ανατροπή όταν αποκαλύπτεται η ταυτότητά του. Εξαιρετική αφήγηση,άψογα δομημένη πλοκή , μέσα σ' ένα ιστορικό πλαίσιο που καλύπτει την περίοδο από την Ενωση της Κρήτης με την Ελλάδα μέχρι και τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα βιβλίο που θα ικανοποιήσει και τον πιο α π α ι τ η τ ι κ ό αναγνώστη!!!

 • photoκατερινα


  ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ
  ΜΕΤΑΞΙΑ ΚΡΑΛΛΗ

  ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ

  ένα από τα πλέον εκπληκτικά βιβλία που έχω διαβάσει. ιστορία και μυθοπλασία τέλεια μπλεγμένα σε μια ιστορία που πραγματικά δεν σε αφήνει να σταματήσεις. Θεωρώ πολύ καλή τη συγγραφέα, γίνεσαι από τις πρώτες σελίδες παρατηρητής της ιστορίας, σε αυτό το βιβλίο όμως ήταν μια αποκάλυψη, που τη συνειδητοποιήσεις όταν τελειώνειτο βιβλίο και απλα μένεις να κοιτάς χαμένος και να συλλογίζεσαι

 • photoDIMITRIOS LIAROPOULOS


  ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ
  ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ

  ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ

  Εξαιρετικό βιβλίο για ακόμα μια φορά! Το έκανα δώρο στη κοπέλα μου και ενθουσιάστηκε.

 • photoΕΛΣΑ ΜΕΝΤΕΚΙΔΟΥ


  ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ
  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΙΛΑΡΟΓΛΟΥ

  ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ,ΕΝΩ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΥΠΕΡΟΧΗ.ΟΨΟΜΕΘΑ....

 • photoΕΛΣΑ ΜΕΝΤΕΚΙΔΟΥ


  ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΙΛΑΡΟΓΛΟΥ

  ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

  ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ,ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΥΣ.ΕΤΣΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΕΝΙΩΣΕ ΚΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ.......

 • photoELMINA DIKAIOU


  ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
  ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ

  ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

  Καταπληκτικό βιβλιο από τα καλύτερα που έχω διαβάσει!!!

 • photoNicholas Giffin


  ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΤΑ Γ...ΜΕ ΟΛΑ!
  ΤΟΜ ΦΙΛΙΠΣ

  ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΤΑ Γ...ΜΕ ΟΛΑ!

  Μια θρασεία διαδρομή στα χιλιάδες χρόνια της ανθρώπινης βλακείας. Κάθε φορά που αρχίζεις να βρίσκεις την ανοησία μας περιέργως ανακουφιστική, ο Τομ Φίλιπς δίνει άλλο ένα χτύπημα. Πίσω από όλο το γέλιο που προκαλεί το βιβλίο κρύβεται ένα σοβαρό ερώτημα: πού μας οδηγεί όλη αυτή η αιώνια βλακεία;

 • photoKirkus Reviews


  ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΤΑ Γ...ΜΕ ΟΛΑ!
  ΤΟΜ ΦΙΛΙΠΣ

  ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΤΑ Γ...ΜΕ ΟΛΑ!

  Η προσέγγιση του συγγραφέα είναι πνευματώδης και αστεία… μόνο έτσι απολαμβάνεις ένα βιβλίο που εξερευνά περίεργες μανίες… και άστοχες ενέργειες.

 • photoBusiness Standard (India)


  ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΤΑ Γ...ΜΕ ΟΛΑ!
  ΤΟΜ ΦΙΛΙΠΣ

  ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΤΑ Γ...ΜΕ ΟΛΑ!

  Καταγράφει τις μυριάδες γκάφες της ανθρωπότητας στο πέρασμα των χρόνων με τρόπο διασκεδαστικά κακεντρεχή και ευφυή… Γυρνάς τις σελίδες απνευστί χωρίς να μπορείς να συγκρατήσεις το χαμόγελό σου.

 • photoBooklist


  ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΤΑ Γ...ΜΕ ΟΛΑ!
  ΤΟΜ ΦΙΛΙΠΣ

  ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΤΑ Γ...ΜΕ ΟΛΑ!

  Προκλητικό και τολμηρό, κι όμως απροσδόκητα εμπεριστατωμένο, είναι σαν το Sapiens του Χαράρι, ειπωμένο από έναν standup κωμικό που έχει καταναλώσει μερικά ποτά.

 • photoDIMITRA VITSA


  ΧΑΡΑΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
  ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΒΑΚΑΛΗ

  ΧΑΡΑΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

  Πολύ όμορφο βιβλίο. Ασυνήθιστο, αγγίζει το υπερφυσικό όπως και σε όλα τα βιβλία της κ. Βακάλη. Ολα τα πράγματα πρέπει να κάνουν τον κύκλο τους. Η φύση δεν αφήνει τίποτα ατελές. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

 • photoLNA


  ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ ΛΑΘΟΣ
  ΓΙΟΛΑ ΔΑΜΙΑΝΟΥ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ ΛΑΘΟΣ

  πολυ´συγκινητικό βιβλίο που καταγράφει με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα της Μαργαρίτας να αλλάξει ένα παρελθόν που δεν επέλεξε με ένα μέλλον που ονειρεύτηκε.

 • photoΕΛΣΑ ΜΕΝΤΕΚΙΔΟΥ


  ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΦΟΞ
  ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ

  ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΦΟΞ

  ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ,ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΣΥΓΡΑΦΕΑΣ,ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ.

 • photoμαρια γκαγκάρης


  Η ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ
  ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

  Η ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ

  Μετά την αρχόντισσα της Σμύρνης και το Τρεις φορές νύφη, θεωρώ ότι είναι το καλύτερο μυθιστόρημα του κυρίου Κονδύλη. Μπράβο, μπράβο, μπράβο!!!

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα