Αρχική Σελίδα > ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

ΠΕΝΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ(19 γνώμες)

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Αληθινές ιστορίες,Κοινωνικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 02/03/2017
Σελίδες : 280
Ηλικία : 18+
ISBN:978-618-01-1947-3
ISBN Ebook: 978-618-01-1948-0
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB

Λίγα λόγια

«Είμαστε αντίπαλοι;» ρώτησε χαμογελώντας ο Δημήτρης. «Πάντα θα είμαστε. Φαντάσου να παίζατε μόνο με τον εαυτό σας. Βαρετό δε θα ήταν;» του απάντησε η Άρτεμις με νάζι. 


Η τελευταία επιθυμία του Σταμάτη ήταν να βάλει τα Ρεμάλια ξανά στο παιχνίδι. Τα Ρεμάλια. Μια ποδοσφαιρική ομάδα εφήβων, που διαλύθηκε νωρίς, όπως κάθε εφηβικό όνειρο. Κι ύστερα… χάθηκαν. Τους πήρε ο χρόνος από το χέρι και τους έβαλε να παίξουν μπάλα με έναν δύσκολο κι επικίνδυνο αντίπαλο: τη γυναίκα. Δύσκολος παίκτης η γυναίκα, με όπλα άλλοτε φανερά και άλλοτε μυστικά, που τα επιστρατεύει σε κάθε αγώνα και σε κάθε ρόλο της. Είτε είναι μάνα είτε γιαγιά, είτε είναι σύζυγος ή ερωμένη, είτε κόρη ή εγγονή.


Αέναος ο αγώνας αυτός που αιώνες τώρα δίνεται μες στης ζωής το γήπεδο. Ποιος είναι ο νικητής και ποιος ο ηττημένος, καμία σημασία. Γιατί είναι ο αγώνας που μετράει! Ένα είναι σίγουρο. Μπορεί ο αγώνας να είναι γένους αρσενικού, μα η ζωή είναι πάντα γυναίκα.

περισσότερα

Δείτε το video

Δείτε επίσης!

19 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo Παναγιώτα Μπαμπαλιάρη


                      05/09/2017

  Εξαιρετικό βιβλίο, που αντικατοπτρίζει τις καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Λουιζα Φρερη


                      27/08/2017

  Έφερες τα Ρεμάλια πίσω στα χρονιά της εφηβείας και τους έβαλες ξανά στο παιχνίδι… όπως παλιά που έτρεχαν στις αλάνες και ματώνανε τα γόνατα τους...Τα χρόνια τους βάραιναν και ο καθένας πάλευε με τη πεζή καθημερινότητα και τις.. γυναίκες τους. Και μπήκαν το γήπεδο με την ένταση της αλλοτινής νιότης… όλοι σίγουροι ότι θα άντεχαν. Ακόμη και αυτοί που αντιδρούσαν και...ήρθε η έκπληξη...Πουθενά τέρμα, μπάλα, αντίπαλοι, τίποτα. Μόνο φώτα δυνατά που τους τύφλωναν. Μόνοι… αντίπαλοι μόνο με τον εαυτό τους με τη ζωή, τα αισθήματα, τις γκρίνιες, τις αποτυχίες, τα χαμένα χρόνια τους και τις γυναίκες τους. Πάντα υπό τα Ρεμάλια. Τους καθοδηγούσαν ανελέητα... Όμως τώρα, όλες μαζί, άυλες μορφές χωρίς πρόσωπο, με χέρια ανοιχτά… προσμονής, αγκαλιάς, τους καλούσαν τον κάθε ένα χωριστά στο χορό της ζωής. Έτρεξαν όλοι μαζί στο φως τους αγκαλιασμένοι, ήρεμοι, ευτυχισμένοι. Ένας μόνο έλειπε από τον παράδεισο του τους έβλεπε με την ψυχή των νιάτων του και ναι...Γκολλλ! Τα Ρεμάλια είχαν κερδίσει...ήρθαν ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ και έφυγαν πετώντας με τα φτερά της! Γλυκεία μου Πένυ... έφτιαξες, έστησες ένα παιχνίδι ζωής, με απλούς καθημερινούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας και με αφορμή ένα θάνατο τους ένωσες με θύμησες...τους θύμισες ότι υπάρχει ακόμα ζωή, γέλιο, νιάτα...Φτάνει να απλώσουν τα χέρια προς την γυναίκα-αντίπαλο και αυτή τους περιμένει εκεί... να τους κλείσει στη φωτεινή αγαπησιάρικη αγκαλιά της...Για πάντα... Συγχαρητήρια αγαπημένη μου Πενυ...Αναμένουμε το επόμενο ταξίδι σου...Την αγάπη μου!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαρία Τζιρίτα


                     

  Υπέροχο κι αυτό το βιβλίο της Πένυς Παπαδάκη! Γεμάτο αλήθειες που καίνε, σε κάνει να αντιμετωπίσεις τον ίδιο σου τον εαυτό και σε βοηθά να κατανοήσεις τους γύρω σου. Ένα βιβλίο που σε οδηγεί στην αυτογνωσία και σου δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα γύρω από τις προσωπικές σχέσεις. Πολλά μαθήματα ζωής κρύβονται μέσα στις σελίδες του γι αυτό και συστήνω σε ΟΛΟΥΣ να το διαβάσουν!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo κατια


                     

  Μικρό σε μέγεθος αλλά γεμάτο νοήματα!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo αννα


                     

  Μόλις το τελείωσα! Υπέροχο βιβλίο με έκανε να νιώσω τόσα πολλά συναισθήματα. Συγχαρητήρια στην κυρία Παπαδάκη

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo κατια


                     

  Πολύ ωραίο διδακτικό!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Θεοχαριστη μητσακου


                     

  Ενα εξαιρετικό βιβλίο με ένα δύσκολο θέμα .τα δυο φύλλα κ ο αγώνας που γίνεται. αυτή τη φορά οι άντρες έχουν την τιμητικοί τους μια ιδιαίτερη ματιά σε όλα αυτά που ζουν πρέπει να κάνουν κ πολλές γυναίκες ξεχνάνε γιατί τους διάλεξαν.. στη ζωη περπατάμε δίπλα ο ένας στον άλλον κ όχι μπρος πίσω. δεν είμαστε αντίπαλοι αλλά σύντροφοι. καλοτάξιδο γλυκεία μας Πένυ !!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Elpida Rigoutsou


                     

  Για άλλη μια φορά η Πένυ Παπαδάκη έγραψε ένα εξαιρετικό βιβλίο. Μέσα στη ζωή υπάρχουν αντίπαλοι και δίνουν έναν αγώνα. πότε κάλο και πότε κακό .ένα είναι σίγουρο είτε νικητής είτε ηττημένος να μπορείς να συνεχίζεις τον αγώνα σου στη ζωή γιατί ο αγώνας είναι που μετράει! Συγχαρητήρια Πένυ Καλοτάξιδο!!!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΔΗΜΗΤΡΑ


                     

  Το διαβάζει η φίλη μου και περιμένω να μου ο δώσει.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αθηνά Ρ.


                     

  Είδα με άλλο μάτι τους άντρες, τις γυναίκες, αλλά και... το ποδόσφαιρο!!! Ευχαριστώ, Πένυ Παπαδάκη!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Afroditi Petrou


                     

  Αγαπημένη συγγραφέας η κυρία Παπαδάκη και όταν τη γνωρίζεις από κοντά μέσω των παρουσιάσεων γίνεται ακόμα πιο αγαπημένοι καθώς δικαιολογείται η απλότητα των βιβλίων και το μικρό μέγεθος τους. Αγάπησα αυτό το βιβλίο και το είδα με άλλο μάτι όταν άκουσα το λόγο που το έγραψε. Στην αρχή το διάβασα λίγο βιάστηκα χωρίς να δώσω ιδιαίτερη βάση σε κάποια κομμάτια που στην παρουσίαση πήραν άλλη διάσταση. Και τελικά συνειδητοποιήσα ότι μερικές φορές είναι καλύτερα λίγα και καλά παρά πολλά και ανούσια...!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΑΝΘΗ ΤΣΟΥΝΑΚΗ


                     

  Εξαιρετικό! Όπως και όλα τα βιβλία της κυρίας Παπαδάκη! Συγχαρητήρια.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΛΕΟΥΝΗ


                     

  Καλοτάξιδο να είναι!!! Είναι στην λίστα με τις επόμενες αγορές μου!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΕΛΣΑ ΜΕΝΤΕΚΙΔΟΥ


                     

  Πραγματικά έτσι είναι, αλλά είναι και το αλατοπίπερο που νοστιμίζει την κάθε μέρα μας...... Καλοτάξιδο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Σούλα


                     

  Η κ. Παπαδάκη με το δικό της μοναδικό τρόπο, αγγίζει με περισσή ευαισθησία και πολύ ουσιαστικά, το θέμα της αντιπαλότητας των δύο φύλων. Ένα βιβλίο, πολύ ενδιαφέρον, πολύ ουσιαστικό, με πολλά και ποικίλα μηνύματα. Μέσα από τις σελίδες του, προσωπικά μπόρεσα να μπω βαθύτερα στον τρόπο σκέψης και στον ψυχισμό των ανδρών. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην κ. Παπαδάκη που για μίαν ακόμη φορά δίνει μαθήματα ζωής μέσα από το εξαιρετικό βιβλίο της!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Katerina Katsinopoulou


                     

  Γλυκιά μας Πένυ τι να πω για αυτό το βιβλίο ήδη από την παρουσίαση την κεντρική με τα αποσπάσματα συγκινήθηκα!! Ήταν ένα βιβλίο που το ρουφάς αμέσως πολλά συγχαρητήρια!! Θίγεις πολλά ζητήματα να φυσικά ένα είναι το μήνυμα που πήρα εγώ Ναι μεν υπάρχουν διάφορες ανάμεσα στους άντρες κ στις γυναίκες αλλά η αληθινή αγάπη δεν τα βλέπει αυτά.... Για μένα αυτό το βιβλίο είναι ένας ύμνος στην φιλία στην παρούσα περίπτωση την αντρική!!! Ότι κ να πω είναι λίγο...σε ευχαριστώ για την εναλλαγή συναισθημάτων.....ανυπομονώ για το καινούριο αν κ αργεί ακόμη πολύ δυστυχώς.... εύχομαι να φτάσει πολύ ψηλά όπως του αξίζει!! Πολλές επιτυχίες εύχομαι ολόψυχα και σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο!!! Την αγάπη μου!!! <3

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΑΝΤΑ ΜΑΛΑΤΟΥ


                     

  ΣΥΧΓΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!! Ένα εξαιρετικό βιβλίο χωρίς περιττά και "σάλτσες", βγαλμένο από την ζωή. Ή αναφορά στο ποδόσφαιρο είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καθημερινότητα μας, που είναι ένας συνεχής αγώνας, και χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Οι ανθρώπινες σχέσεις είτε είναι φιλικές, επαγγελματικές, κ.α., είναι δύσκολες. Δυστυχώς όμως στην ζωή σπάνια το παιχνίδι είναι ισόπαλο. Αν και γυναίκα, ταυτίστηκα πολύ με κάποιους από τους ήρωες του βιβλίου. Καλοτάξιδο και πάλι Πένυ μου.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΖΩΗ ΧΡΑ


                     

  Καλοτάξιδο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΣΤ


                     

  Το περιμένω πιστεύω ότι θα είναι καλό σαν τα άλλα σας.

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα