STRONG MOTION

JONATHAN FRANZENCategory : LITERATURE
Thematic category : Κοινωνικό
Series : FOREIGN LITERATURE
Issue Date : 03/04/2014
Pages : 640
Age : 18+
ISBN:978-960-496-855-8
ISBN Ebook: 978-960-496-856-5
Dimensions: 14 x 21 cm
Ebook format : ePUB

A few words

Louis Holland arrives in Boston in a spring of strange happenings - earthquakes strike the city, and the first one kills his grandmother. During a bitter feud over the inheritance Louis falls in love with Renée Seitchek, a passionate and brilliant seismologist, whose discoveries about the origin of the earthquakes complicate everything. Potent and vivid, ‘Strong Motion’ is a complex story of change from the forceful imagination of Jonathan Franzen.

περισσότερα

Related

4 opinions and readers reviews (in Greek)

 • photo serenata


                      20/06/2017

  Δεν μου άρεσε. Ηταν σαν δυο βιβλία. Η αρχή βαρετή και αργή. Από ένα σημείο και μετά κυλά πολύ γρήγορα και ξεχνάς την αρχή. Οταν το τελείωσα θυμόμουν το δεύτερο μισό που μου άρεσε.

  I like this!  0 Likes

 • photo Πέτρος Χατζησωτηρίου


                     

  Το δεύτερο μόλις βιβλίο του Φράνζεν, όπου προτίμησε να "παίξει" ένα σίγουρο χαρτί. Σεισμολόγος ο ίδιος, γράφει ένα βιβλίο πάνω στους σεισμούς (όπως άλλωστε κι ο τίτλος υπαινίσσεται). Φυσικά σκοπός του δεν είναι να γράψει ένα επιστημονικό εγχειρίδιο, αλλά να δώσει ένα σαρκαστικό σχόλιο πάνω στο σύγχρονο τρόπο ζωής της Αμερικανικής κοινωνίας. Κάτι που το καθιέρωσε κι έχτισε ολόκληρη καριέρα πάνω στην ειρωνική ματιά και το σκωπτικό σχόλιο. Το κείμενο κυλάει ευχάριστα αλλά έχει και πολλές αιχμές που μπορεί να σε "τραυματίσουν" αν πέσεις πάνω τους αμέριμνος : "Ένα ναζιστικό φιλμ που δείχνει σφριγηλούς Άρειους και βρομερούς εβραίους είναι μονάχα μια διαφήμιση", "Έχουν το ελεύθερο και είναι εντελώς εγωκεντρικοί και απόλυτα αγενείς απέναντί μου διότι έχουν παιδιά. Άπαξ και έχεις παιδιά, έχεις το ελεύθερο να είσαι στενόμυαλος." Τελικά οι "ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ" είναι ένα καλό βιβλίο ωστόσο του λείπει λίγη περισσότερη επιμέλεια για να ήταν άριστο. Απόλυτα ελευθεριάζουσα γλώσσα σε πολλά σημεία (στα όρια του πορνογραφήματος) κατατάσσει το βιβλίο αυτό όπου και το "ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΔΑΣΟΣ" του Μουρακάμι, στα ευπώλητα των δεκάδων μεταφράσεων και των εκατομμυρίων αντιτύπων, αλλά σε αυτά που οι ίδιοι οι δημιουργοί τους ίσως να ήθελαν να ξεχάσουν, αφού είχαν γίνει "ονόματα" αργότερα.

  I like this!  0 Likes

 • photo Ιάκωβος Ανυφαντάκης


                     

  Ο Φράνζεν καταφέρνει να περιγράψει μια σύνθετη εικόνα της αμερικανικής κοινωνίας στην οποία συνυπάρχει ο απόλυτος υλισμός με τις θρησκευτικές ιδεοληψίες. Το μωσαϊκό που συγκροτεί εντυπωσιάζει με το πλήθος από διαφορετικά στοιχεία που περιλαμβάνει κι ας μην καταφέρνει να τα συνθέσει πάντα αρμονικά και σε επικοινωνία μεταξύ τους. Πρόκειται, όμως, για μια θαρραλέα προσπάθεια και ένα βιβλίο που αποζημιώνει τον αναγνώστη που ξεκινάει το ταξίδι του σε αυτό.

  I like this!  0 Likes

 • photo THE BOOK'S JOURNAL


                     

  Ένας ρηξικέλευθος συγγραφέας που εισχωρεί στην καρδιά της αμερικανικής οικογένειας.

  I like this!  0 Likes

More opinions >>

Tell us your opinion

All our readers' critics are forwarded - along with their e-mails - to our Greek authors and are published in our web pages, unless they are offending or insulting.

Rate it

Nickname

 Leave blank to allow your real name to appear on the comment.

Write your opinion

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα