MURDER IN ANCIENT AMPHIPOLIS

THANOS KONDYLISCategory : LITERATURE
Thematic category : Ιστορικό Μυθιστόρημα,Περιπέτεια
Series : GREEK LITERATURE
Issue Date : 05/03/2015
Pages : 352
Age : 18+
Circulation (in thousands): 4th
Reprint : 1η
ISBN:978-618-01-1042-5
ISBN Ebook: 978-618-01-1043-2
Dimensions: 14 x 21 cm
Ebook format : ePUB

A few words

In 432 B.C., Alexander the Athenian, an aristocrat and supreme court justice travels to Amphipolis with a mandate to review the judicial system of the Athenians new colony in Macedonia. One day he accepts an invitation from a friend to attend a two day symposium in a grand villa on the outskirts of the city. There he meets many people as well as a beautiful slave girl, Eumorphia, who falls in love with him. For two whole days he becomes one with pleasure and love, yet on the following day he is awoken by screams of despair and pain. He rushes to find out what has happened only to find the dead bodies of some of his fellow guests. Intensive investigations and interrogations quickly follow. Alexander the Athenian swiftly realizes that there are many serious motives for these murders, yet he does not suspect that the killer is continuously on his heel, following his every move and even leading him where he wants him to go… Ancient Amphipolis comes alive again in the pages of this suspense-filled crime story that will lead its reader into the dark, corrupt and lust-ridden times of Ancient Greece.

περισσότερα

Related

31 opinions and readers reviews (in Greek)

 • photo φλωρα


                      14/05/2019

  ήΘΑΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ!

  I like this!  0 Likes

 • photo MARIA SPANAKI


                      24/10/2018

  ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Η ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Κου ΚΟΝΔΥΛΗ. ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΗΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΑΠΙΑΣΤΟΣ. ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ. ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.

  I like this!  0 Likes

 • photo Euaggelia Detsi


                      09/05/2018

  Εξαιρετικο!!! Συγχαρητηρια στον συγγραφεα μας Θανο Κονδυλη!!!

  I like this!  0 Likes

 • photo Zουμπουλια Καρακωστα


                      15/04/2018

  Ένα μυθιστόρημα αρκετά καλό. Ένα αναγνωσμα που διαβάζεται ευκολα και σου κρατά το ενδιαφέρον.

  I like this!  0 Likes

 • photo ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΖΙΩΤΗ


                      20/03/2018

  Ο συγγραφέας διάβασε πολύ για την Αμφίπολη κ αυτό είναι απόλυτα εμφανές κ για αυτό κ μόνο με όλη μου την καρδιά δίνω 5 αστέρια. Φυσικά το βιβλίο αξίζει.

  I like this!  0 Likes

 • photo Nikoleta Filippou


                      13/09/2017

  Ένα ωραιο αστυνομικό μυθιστόρημα !!!!

  I like this!  0 Likes

 • photo ΧΑΙΔΩ ΚΑΖΑΚΟΥ


                      24/08/2017

  Καλογραμμένο ιστορικό μυθιστόρημα με ωραία πλοκή....

  I like this!  0 Likes

 • photo ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΛΕΟΥΝΗ


                     

  Ένα καταπληκτικό ιστορικό μυθιστόρημα!!!

  I like this!  0 Likes

 • photo ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΠΟΥΣΔΟΥΚΗΣ


                     

  Αρκετά καλό βιβλίο όχι όμως όπως το "ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ" γι'αυτό και τα 4 αστέρια! Ο χώρος που εξελίσσεται η πλοκή είναι πιο περιορισμένος. Ωστόσο είναι μία πολύ καλή αστυνομική ιστορία. Όπως διαβάζω και από άλλους αναγνώστες είναι πιο εύκολη η εξεύρεση του δράστη αλλά και πάλι το διαβάζεις με ενδιαφέρον! Ο κύριος Κονδύλης είναι από τους συγγραφείς που γνωρίζουν ιστορία και μας μεταφέρει τις γνώσεις του με όμορφο τρόπο.

  I like this!  0 Likes

 • photo Εύη


                     

  Φανταστικό! Πολύ ωραίο βιβλίο! Αν και από νωρίς "μυρίστηκα" τον δολοφόνο! Μου άρεσε πάρα πολύ και θα ψάξω να βρω και το Έγκλημα στην Αρχαία Ολυμπία!

  I like this!  0 Likes

 • photo ΑΝΝΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ


                     

  Αστυνομική πλοκή στην αρχαία Ελλάδα. Ένα αγαπημένο θέμα, ωραία δοσμένο από το συγγραφέα. Εαν μάλιστα έχετε πρωτα διαβάσει το "ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ" θα δείτε οτι η συνδεση που γίνεται είναι πολύ γοητευτική

  I like this!  0 Likes

 • photo ΡΑΝΙΑ ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΙΤΗ


                     

  Εξαιρετικό αστυνομικό και ερωτικό μυθιστόρημα. Συγχαρητήρια στον κ. Κονδύλη.

  I like this!  0 Likes

 • photo κυριακη συντυχακη


                     

  Μετά από πολύ καιρό επιτέλους ξαναγράψτε αστυνομικό μυθιστόρημα το Έγκλημα στην αρχαία Αμφίπολη πολύ καλό όπως και τα άλλα αστυνομικά μυθιστορήματα που είχατε γράψει όσοι αναγνώστες το διάβασαν και τους άρεσε να διαβάσουν και τα άλλα ιστορικά μυθιστορήματα του κ. Κονδύλη θα ενθουσιαστούν. Συγχαρητήρια!

  I like this!  0 Likes

 • photo ΕΛΕΝΗ ΓΡΑΒΑΡΙΑ


                     

  Αν η Αγκάθια Κρίστι, αντί για το ΟΡΙΕΝΤ ΕΞΠΡΕΣ η το Ποταμόπλοιο στον Νείλο, είχε επιλέξει την αρχαία Αμφίπολη για να εξελίξει το μυθιστόρημα της... δεν θα το είχε κάνει καλλίτερα από εσάς κύριε Κονδύλη. Συγχαρητήρια. Εύχομαι συνεχή και δημιουργική έμπνευση.

  I like this!  0 Likes

 • photo ΕΦΗ ΚΑΡΑΛ


                     

  Η Αρχαία Αμφίπολη ξαναζωντανεύει. Αν και κουράστηκα να το βρω γιατί το ζήτησα από το βιβλιοπωλείο μου να μου το φέρουν (έχει τελειώσει στο Ιντερνετ, ήδη!) το απόλαυσα. Είναι το τρίτο αστυνομικό που διάβασα στη ζωή μου (τα αλλά δυο ξένοι συγγραφείς.) Τούτο είναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Η αρχαία Ελλάδα μέσα από τα μάτια του ανθρώπου που την γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Πολύ καλό βιβλίο, όμορφα δοσμένα ιστορικά στοιχεία, δεν με κούρασε καθόλου !

  I like this!  0 Likes

 • photo γιαννησ κοκολασ


                     

  Καλημέρα σας. Είμαι φαν της ιστορικής και δη της αστυνομικής λογοτεχνίας Μόλις τέλειωσα με το βιβλίο . Άλλα βιβλία του κυρίου Κονδύλη δεν μου άρεσαν. Αλλά τούτο εδώ. Μα τι να πω, τι να πω! Βιβλίο με το βιβλίο βελτιώνεται και τώρα πια γράφει εκπληκτικά βιβλία. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πιστεύω ότι το ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΦΙΠΟΛΗ είναι ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ. Δεν ξέρω αν ποτέ θα διδαχτεί σε κάποιο πανεπιστήμιο, αλλά νομίζω ότι είναι το κορυφαίο αυτής της χρονιάς!

  I like this!  0 Likes

 • photo ΕΛΣΑ


                     

  Το γνωρίζω ότι θα είναι εξαιρετικό, θα το διαβάσω σύντομα.

  I like this!  0 Likes

 • photo ΕΣΠΕΡΙΑ


                     

  Μου άρεσε από το εξώφυλλο και το αγόρασα. Δεν έπεσα έξω. Το λάτρεψα. Έμαθα για την Αμφίπολη τόσα πράγματα. Η ιστορία καταπληκτική. Η καθημερινή ζωή στην αρχαιότητα, οι δολοπλοκίες μου δεν μας είπαν ποτέ στο σχολείο, η ομορφιά της ελληνικής σκέψης, η αποθέωση της λογικής. Ο καθηγητής Κονδύλης είναι καταπληκτικός όταν γράφει ιστορικό μυθιστόρημα. Ποιος Εκο και ποιος Νταν Μπράουν μου λέτε; Έχουμε τον δικό μας στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια στον εκδότη που τον έχει στην ομάδα του. Δίνω πέντε αστέρια γιατί δεν έχει παραπάνω για βαθμολογία!

  I like this!  0 Likes

 • photo ΛΕΛΑ ΣΚΟΡΔΑ


                     

  Από τα καλύτερα μυθιστορήματα ever. Ο κύριος Κονδύλης είναι μετρ στην παρουσίαση χαρακτήρων, καταστάσεων, τοπίων. Εξαιρετικό κείμενο, άπταιστα ελληνικά. Και έμαθα τόσα για την Αμφίπολη. Μακάρι να το δούμε και στο σινεμά. Εγκρίνω ασυζητητί!!!

  I like this!  0 Likes

 • photo ΑΡΤΕΜΗΣ κατσ


                     

  Το διάβασα, το λάτρεψα. Λιτό, σύντομο, δωρικό, περιεκτικό... απλά τέλειο. Συγχαρητήρια στο συγγραφέα. Ελπίζουμε να μας τον στείλετε και στην Κύπρο κάποια στιγμή. Μην μας παραμελείτε. θέλουμε καλούς συγγραφείς να μας στέλνετε!

  I like this!  0 Likes

More opinions >>

Tell us your opinion

All our readers' critics are forwarded - along with their e-mails - to our Greek authors and are published in our web pages, unless they are offending or insulting.

Rate it

Nickname

 Leave blank to allow your real name to appear on the comment.

Write your opinion

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα