THE COLONY OF SILENCE

CLAIRE THEODOROUCategory : LITERATURE
Thematic category : Κοινωνικό
Series : GREEK LITERATURE
Issue Date : 06/10/2016
Pages : 416
Age : 18+
Reprint : 4η
ISBN:978-618-01-1561-1
ISBN Ebook: 978-618-01-1562-8
Dimensions: 14 x 21 cm
Ebook format : ePUB

Videos for book

Related

50 opinions and readers reviews (in Greek)

 • photo Μαρία Βραχνέλη


                      20/06/2019

  ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

  I like this!  0 Likes

 • photo maria s.


                      21/03/2019

  Με αυτό το βιβλίο γνώρισα την κυρία Θεοδώρου και από τότε την ακολουθώ πιστά! Εξαιρετικό το θέμα, παρόλο που οι περιγραφές της ήταν γροθιά στο στομάχι. Πολύ ωραία δομημένοι χαρακτήρες, δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου! Από αυτά τα βιβλία που θυμάσαι πάντα! Μπράβο!

  I like this!  0 Likes

 • photo ΔΕΣΠΟΙΝΑ E.


                      12/02/2019

  Πρόκειται για. ένα βιβλίο πολύ δύσκολο αλλά και πολύ συναισθηματικό. Ο Άλκης τραγικό θύμα των περιστάσεων. Η Σοφία επιπόλαιη και επικίνδυνη. Οι περιγραφές από το ψυχιατρείο ανατριχιαστικές. Όσο για τον πατέρα ακατανόητη η στάση του και πολύ σκληρή. Στο τελος υπάρχει λυτρωση και κάθαρση. Ειλικρινά ένα βιβλίο γροθιά στο στομάχι.

  I like this!  0 Likes

 • photo ΜΑΡΙΑ ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ


                      28/01/2019

  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ , ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΑΝ ΘΛΙΨΗ, ΠΟΝΟ , ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ. ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΥΠΟΘΕΣΗ . ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ

  I like this!  0 Likes

 • photo Ελένη Πούλου


                      30/09/2018

  Οι άνθρωποι τελικά έχουμε ύψος αλλά όχι ανάστημα.Δίνουμε το τιμόνι της ζωής μας στον εγωίσμό μας και τον αφήνουμε να μας οδηγεί. Τα χρήματα είναι το εισιτήριό μας για να κερδίσουμε μία δήθεν αξιοπρεπή αλλά ψεύτικη θέση στο λεωφορείο που λέγεται Ζωή.Το χρήμα λοιπόν και ο εγωισμός του πατέρα κίνησαν τα νήματα της ιστορίας μας, τοποθετώντας τον κατά την ταπεινή μου γνώμη, ως τον πρώτο υπεύθυνο της τραγωδίας. Δεν ήταν άμοιροι ευθυνων και οι άλλοι. Χρήζει συζήτησης, σκέψης, αυτοκριτικής, κανείς δεν έχει δικαίωμα να αγοράζει, να εξαγοράζει, να καταστρέφει ζωές, με εργαλείο του το χρήμα. Όπως και κανείς δεν έχει δικαίωμα να κάνει έκθεμα τις ζωές των .άλλων.Τραγική ιστορία...

  I like this!  0 Likes

 • photo ΄Εφη


                      27/08/2018

  Μου άρεσε πολύ το βιβλίο, είναι από τα βιβλία που δεν ξεχνάς εύκολα την ιστορία τους και σου δημιουργούν προβληματισμό και σκέψεις. Ωραία γραφή, ξεκούραστη και πλοκή πολύ ενδιαφέρουσα. Οι χαρακτήρες είναι δυνατοί και ξεκάθαροι. Το τέλος της ιστορίας της ιστορίας ήταν λίγο αναμενόμενο, αλλά ευτυχώς καλό και ευχάριστο. Μπράβο στη συγγραφέα Κλαίρη Θεοδώρου.

  I like this!  0 Likes

 • photo Παναγιώτα Μπαμπαλιάρη


                      25/08/2018

  Υπέροχο βιβλίο ...κατάφερε να με μεταφέρει μέσα από γεγονότα που δεν περίμενα να με συγκλονίσουν..

  I like this!  0 Likes

 • photo Δήμητρα


                      14/08/2018

  Υπέροχο βιβλίο. Αν και στην αρχή ήταν λίγο αργό όσο προχωράει τόσο σε απορροφά. Η γραφή της κ. Θεοδώρου καταπληκτική. ¨Ερωτας, αληθινή φιλία, μυστικά, αξίες...αξίζει να διαβαστεί!

  I like this!  0 Likes

 • photo ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ


                      19/05/2018

  Αν και δε γνώριζα τη συγγραφέα και δεν Ήθελα να το διαβάσω συνειδητοποίησα καθώς το ξεκίνησα πόσο ωραία ήταν η γραφή της κας Θεοδώρου. Εναλλαγές χωρίς να σε κουράζει και κατάφερε να με συγκινησει.

  I like this!  0 Likes

 • photo Athina Christoforidou Bourboula


                      23/04/2018

  Χθες το τελειωσα απλα συγκλονιστικο!!! Η κ Θεοδωρου εχει υπεροχη γραφη περιγραφικη χωρις να κουραζει με εναλλαγες που εδεναν αρμονικα μεταξυ τους. Η περιγραφη στην Αποικια με εκανε να ανατριχιασω και να κλαψω!!! Νομιζα οτι ηταν η ιδια ο Αλκης λες και τα εζησε η ιδια . Υπεροχο βιβλιο!!!!

  I like this!  0 Likes

 • photo Lamprini Magoulioti


                      23/04/2018

  Αν και λάτρης των αστυνομικών, το συγκεκριμένο βιβλίο σε κερδίζει από την πρώτη σελίδα... συγχαρητήρια στη συγγραφέα...

  I like this!  0 Likes

 • photo Αναστασία


                      25/02/2018

  Εξαιρετικο και καλογραμμενο βιβλιο!!Γροθια στο στομαχι, με καθλωσε και με κρατησε απο την αρχη ως το τελος...

  I like this!  0 Likes

 • photo Βασιλική Ζηλιασκοπούλου


                      08/01/2018

  Με απορρόφησε πολύ όσο το διάβαζα, είναι θα μπορούσα να πω ένα καινούριο διαμαντάκι της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, κυρίως όσον αφορά τα κοινωνικά μυθιστορήματα. Όταν το πήρα πίστευα ότι θα διαβάσω ένα μυθιστόρημα κατά κύριο λόγο ιστορικό, ή με βασική ιστορία την καθημερινότητα των κατοίκων της "αποικίας" στη Λέρο, όμως κατά τη γνώμη μου πρόκειται για κοινωνικό μυθιστόρημα που μας δίνει πολλά στοιχεία για την ιστορία και τη ζωή των ψυχασθενών στο ίδρυμα της Λέρου. Νιώθω υποχρεωμένη να ξεκινήσω αναφέροντας το πιο σημαντικό από όλα για εμένα: την ιστορία διηγούνται σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση όλοι οι βασικοί πρωταγωνιστές της ιστορίας. Ο καθένας διηγείται το κομμάτι της πλοκής που τον αφορά, και όλες οι διηγήσεις είναι γραμμένες με τόση τέχνη που πολύ εύκολα καταλαβαίνει ο αναγνώστης ποιός μιλάει κάθε φορά. Πάρα πολύ μου άρεσε επίσης η εναλλαγή ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν, οι εναλλαγές είναι άψογες χρονικά και καλύπτουν όλη την ιστορία. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στη συγγραφέα. Οι πληροφορίες που δίνει για τη ζωή στην "αποικία"...είναι φριχτές, όπως αναμενόταν. Το πιο τρομακτικό από όλα είναι ότι όλα αυτά συνέβαιναν στο κοντινό παρελθόν, πολλοί από εμάς ζούσαμε μια όμορφη καθημερινότητα στην πολιτισμένη Ελλάδα μας και ένα βήμα πιο πέρα (εντός της χώρας) συνέβαιναν τα όσα περιγράφονται. Με αυτό εννοώ ότι όσα διάβαζα θα μου φαινόταν φυσιολογικά αν αφορούσαν εποχές γύρω στο Μεσαίωνα, αλλά όχι, συνέβαιναν μέχρι τη δεκαετία του 90!!!! Όσον αφορά το κοινωνικό τμήμα της ιστορίας ήταν επίσης ωραίο και καλογραμμένο, καταπιάστηκε με πολλά κοινωνικά θέματα χωρίς όμως να γίνει μελόδραμα ή να εκβιάσει τη συγκίνηση. Είναι όμορφο, πολύ καλογραμμένο, διαβάζεται εύκολα και κρατάει το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκειά του.

  I like this!  0 Likes

 • photo ΓΕΩΡΓΙΑ ΟΥΖΟΥΝΗ


                      09/12/2017

  Εξαιρετικο βιβλιο με πρωτοτυπη ιστορια!!!!!

  I like this!  0 Likes

 • photo Katerina Baltzi


                      17/10/2017

  Εξαιρετικά αληθινό με βαθιές πληγές αγιατρευτες...

  I like this!  0 Likes

 • photo Eleni Chamilaki


                      16/10/2017

  Υπέροχο βιβλίο, μια ιστορία καλογραμμένη, που σε μεταφέρει στην Λέρο, και στο ψυχιατρείο, έμαθα πράγματα που δεν ήξερα, για κείνη την εποχή, πολλά πολλά συγχαρητήρια στην συγγραφέα!!

  I like this!  0 Likes

 • photo Popi Tsiriki


                      15/10/2017

  ενα υπεροχο βιβλιο

  I like this!  0 Likes

 • photo Βιβή Βαγενά


                      09/10/2017

  Ενα συγκλονιστικο οδοιπορικο στις ψυχες!!!!! Οπου και αν βρισκονται!!!!!Ειτε στην Λερο ειτε σε ενα σαλονι ειτε σε ενα σοκακι!!!! Μια ανερχομενη αλλα πολλα υποσχομενη συγγραφεας!!! Ενα βιβλιο που θα σας καθηλωσει.

  I like this!  0 Likes

 • photo Μαγδαληνή Μπάσιου


                      06/10/2017

  Πολύ όμορφο βιβλίο!

  I like this!  0 Likes

 • photo ΣΟΥΛΑ Μ.


                      28/07/2017

  Πολύ παραστατική περιγραφή. Διαβάζεται εύκολα κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος.

  I like this!  0 Likes

More opinions >>

Tell us your opinion

All our readers' critics are forwarded - along with their e-mails - to our Greek authors and are published in our web pages, unless they are offending or insulting.

Rate it

Nickname

 Leave blank to allow your real name to appear on the comment.

Write your opinion

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα