MALENA'S GLASSES

ELENA ARTZANIDOUCategory : LITERATURE
Thematic category : Ανθρώπινες σχέσεις,Κοινωνικό
Series : BLUEBERRY 7-8 years
Issue Date : 21/09/2009
Pages : 56
Age : 7-8
Reprint : 1st
ISBN:978-960-453-547-7
ISBN Ebook: 978-960-453-973-4
Dimensions: 14 x 21 cm
Ebook format : ePUB

Buy it

6.60

Printed book unavailable

Add to wishlist

A few words

Malena is a sweet little girl with beautiful chestnut-green eyes. At school, however, all the children call her names: squinty, blind bat, bottle eyes...because she wears glasses. Malena is sad and upset. But one day, an author comes to visit her class and, surprise surprise... she wears glasses too!

περισσότερα

Related

7 opinions and readers reviews (in Greek)

 • photo ελενη κορφιανακη


                     

  Ήταν πάρα πολύ ωραίο!

  I like this!  0 Likes

 • photo Εμμα Σωτου


                     

  Δυστυχώς, τα παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται καθοδόν προς την ενηλικίωση, υποβάλλονται στο να εισπράττουν τέτοιου είδους σχόλια. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός του ότι θίγονται τέτοιου είδους καθημερινά προβλήματα. Για αυτό το λόγο, λοιπόν, συγχαίρω την κυρία Αρτζανίδου η οποία επέλεξε να συμπεριλάβει μέσα στο βιβλίο της τέτοιου είδους ζητήματα. Και πάλι συγχαρητήρια. Τέτοιες πράξεις με συγκινούν ιδιαίτερα διότι έχουν τύχει πολλές φορές που έχω παρατηρήσει τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές προς άτομα που διατρέχουν πανομοιότυπα προβλήματα!

  I like this!  0 Likes

 • photo Άννα


                     

  Μου άρεσε πάρα πολύ!!!

  I like this!  0 Likes

 • photo Χρυσάνθη Τσιαμπαλή-Κελεπούρη


                     

  Πόσο ευχάριστο είναι πραγματικά να διαβάζουμε βιβλία που θίγουν σοβαρά ζητήματα της καθημερινότητας των παιδιών και συνάμα διαθέτουν ευαισθησία, χιούμορ και μεστό λογοτεχνικό λόγο.Το βιβλίο ΤΑ ΓΥΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΕΝΑΣ είναι χρήσιμο να διαβαστεί από τα παιδιά που φορούν γυαλιά μα ακόμη περισσότερο από εκείνα που δε φορούν...Συγχαρητήρια κ.Αρτζανίδου, να έχετε υγεία να γράφετε όμορφες ιστορίες!!

  I like this!  0 Likes

 • photo Αιμιλία


                     

  Πολύ καλό. Η ηρωίδα κι εγώ έχουμε το κοινό να φοράμε και οι δυο γυαλιά…

  I like this!  0 Likes

 • photo Δεινόπαπα Λίζα


                     

  Εξαιρετικό δημιούργημα της παιδικής λογοτεχνίας, άρτια δοσμένο για τα παιδιά, τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς των τάξεων καθώς διαπραγματεύεται ένα υπαρκτό πρόβλημα, αυτό της μη αποδοχής των παιδιών που δείχνουν με κάποιον τρόπο διαφορετικά από τα υπόλοιπα. Η Μαλένα με τα κίτρινα γυαλάκια της μιλάει στην ψυχή μας και κερδίζει τη συμπάθεια, την εκτίμηση και την αποδοχή των μικρών ηρώων του βιβλίου αλλά και των αναγνωστών, χωρίς να το εκβιάζει, αλλά με μια μαγική τρυφερότητα που καταδεικνύει την ευφυή πένα της συγγραφέως. ΤΑ ΓΥΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΕΝΑΣ θα αποκτήσουν το δικό τους χώρο στην οικογενειακή βιβλιοθήκη, αλλά και σ’ αυτήν του σχολείου, καθώς η χρησιμότητα του βιβλίου ως πολυδιάστατο παιδαγωγικό υλικό είναι αδιαμφισβήτητη.

  I like this!  0 Likes

 • photo Μπακαλοπούλου Φωτεινή


                     

  Αυτό το νέο βιβλίο της Έλενας Αρτζανίδου, εκτός από την αναμφισβήτητη αξία του ως έργο παιδικής λογοτεχνίας, μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια κάθε εκπαιδευτικού στην προσπάθειά του ν' αντιμετωπίσει προσωπικές δυσκολίες των μαθητών του, καθώς θίγει ουσιαστικά το θέμα της ιδιαιτερότητας του καθενός μας. Τα γυαλάκια της Μαλένας ήταν αυτά που βοήθησαν έναν δικό μου μαθητή ν' αντιμετωπίσει τη δυσκολία του να φορέσει τα γυαλιά του στην τάξη, επειδή φοβόταν ότι θα γίνει αντικείμενο κοροϊδίας από τους συμμαθητές του. Οφείλω λοιπόν να ευχαριστήσω την κ. Αρτζανίδου επειδή μου πρόσφερε ένα ανεκτίμητο εργαλείο στην εργασία μου με τα παιδιά και κυρίως επειδή αυτό το εργαλείο δεν συμβάλλει στην απόκτηση γνώσεων -στις οποίες άλλωστε σήμερα μπορούμε να έχουμε με μεγάλη ευκολία πρόσβαση- αλλά στη διαχείριση των συναισθηματικών δυσκολιών των παιδιών μας.

  I like this!  0 Likes

More opinions >>

Tell us your opinion

All our readers' critics are forwarded - along with their e-mails - to our Greek authors and are published in our web pages, unless they are offending or insulting.

Rate it

Nickname

 Leave blank to allow your real name to appear on the comment.

Write your opinion

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα