ΟΥΤΟΠΙΑ ΓΙΑ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ

ΡΟΥΤΓΚΕΡ ΜΠΡΕΓΚΜΑΝΚατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Οικονομία,Πολιτική,Business
Σειρά : Ιστορία-Πολιτική
Ημ. Έκδοσης : 25/05/2017
Σελίδες : 368
Ηλικία : 18+
ISBN:978-618-01-2015-8
ISBN Ebook: 978-618-01-2016-5
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Λίγα λόγια

Το βιβλίο αυτό δεν επιχειρεί να προβλέψει το μέλλον, επιχειρεί να ξεκλειδώσει το μέλλον ανοίγοντας τα παράθυρα του μυαλού μας. 


Από ένα παγκόσμιο βασικό εισόδημα έως την εργάσιμη εβδομάδα των δεκαπέντε ωρών, και από έναν κόσμο χωρίς σύνορα έως έναν κόσμο χωρίς φτώχεια – έφτασε η ώρα να επιστρέψουμε σε μια πιο ουτοπική σκέψη, που ωστόσο έχει ρεαλιστική εφαρμογή. 


Ο Ρούτγκερ Μπρέγκμαν μάς ταξιδεύει στην Ιστορία, πέρα από τον κλασικό διαχωρισμό Αριστεράς και Δεξιάς, εισάγοντας ρηξικέλευθες ιδέες, των οποίων ξεκάθαρα έχει έρθει η ώρα. Το ΟΥΤΟΠΙΑ ΓΙΑ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ είναι από εκείνα τα σπάνια βιβλία που σε αιφνιδιάζουν και προκαλούν αυτά που νομίζεις ότι γνωρίζεις, καταδεικνύοντας ότι το πιο μη ρεαλιστικό οικονομικό μοντέλο είναι αυτό που εφαρμόζουμε σήμερα.

περισσότερα

5 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo ΧΑΡΗΣ


                     

  Εξαιρετικό βιβλίο. Παρουσιάζει τρόπους για να εξαλειφθούν οι κοινωνικές ανισότητες και βασίζει τα συμπεράσματά του σε πραγματικά περιστατικά. Είναι ένα βιβλίο που νομίζω ότι ενδιαφέρει τον μέσο αναγνώστη, καθώς δεν απαιτεί να έχει ήδη κάποιος γνώσεις για κοινωνικά θέματα. Το βιβλίο αναφέρεται σε ένα παγκόσμιο κοινωνικό πρόβλημα και ρέει εύκολα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo THE GUARDIAN


                     

  Το ΟΥΤΟΠΙΑ ΓΙΑ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ δεν είναι μια στεγνή, στατιστική ανάλυση –αν και ο συγγραφέας παραθέτει κάποια αδιάσειστα στοιχεία–, αλλά ένα βιβλίο γραμμένο με ζωντάνια, χιούμορ και φα- ντασία. Το αποτέλεσμα είναι γοητευτικά πειστικό, ακόμα κι αν δεν μπορείς να πιστέψεις αυτά που διαβάζεις... Προσέξτε τον Ρούτγκερ Μπρέγκμαν. Έχει μέλλον στη διαμόρφωση του μέλλοντος.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΜΠΡΑΪΑΝ ΙΝΟ, μουσικός


                     

  Ο Ρούτγκερ Μπρέγκμαν είναι μέλος μιας νέας γενιάς στοχαστών που προτείνουν συναρπαστικές εναλλακτικές στις παγιωμένες ιδέες των τελευταίων σαράντα ετών. Σε αυτό το αναπάντεχο και συχνά κόντρα στη λογική βιβλίο, ο Μπρέγκμαν διερευνά κάποιες πανέξυπνες αλλά απλές ιδέες για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo OPENDEMOCRACY


                     

  Προϊόν καταπληκτικής έρευνας και εξαιρετικά καλογραμμένο. Επίσης είναι και απολύτως προσιτό. Ένα από τα φοβερά ταλέντα του Μπρέγκμαν είναι ότι μπορεί να γράφει για κάτι επαναστατικό σαν να πρόκειται για κάτι εντελώς συνηθισμένο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΖΙΓΚΜΟΥΝΤ ΜΠΑΟΥΜΑΝ, κοινωνιολόγος, συγγραφέας και στοχαστής


                     

  Υποχρεωτικό ανάγνωσμα για όλους όσοι ανησυχούν για τα στραβά της σημερινής κοινωνίας και επιθυμούν να συμβάλουν στη διόρθωσή τους.

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα