Κριτικές αναγνωστών

70249 ΓΝΩΜΕΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

 • photoΒάλια


  ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ
  ΚΑΙΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

  ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ

  Διαβάζω συνέχεια πολλά βιβλία, κυρίως μυθιστορήματα, αλλά αυτό ήταν το κάτι άλλο. Είναι το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει ποτέ μου! Με συνεπήρε, μπήκα στην ιστορία, έγινα ένα με την Άννα, περνούσα μαζί της τις αγωνίες της, μου δημιούργησε εικόνες και συναισθήματα που δεν έχει καταφέρει κανένα άλλο βιβλίο. Το συνιστώ με κλειστά μάτια.

 • photoΚαλλιόπη Δεληγιαννάκη


  ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ
  ΚΑΙΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

  ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ

  Πόσες φορές μπορεί ν’ αγαπήσει μια καρδιά δυνατά, αληθινά, απόλυτα; Θα χαρακτήριζα το συγκεκριμένο βιβλίο κατάθεση ψυχής. Ένα βιβλίο που σε κάνει να κοιτάξεις έντονα και βαθιά μέσα σου, να ψάξεις και να ανακαλύψεις τις δικές σου αλήθειες, το δικό σου σκοτάδι, όποιο κι αν είναι αυτό, αλλά και το πόσο δύσκολο είναι να βγεις από αυτό και να δεις την άλλη πλευρά της ζωής, το φως και την αισιοδοξία. Η μοίρα είναι αυτή που ερήμην μας κινεί τα νήματα της ζωής. Για όλους μας υπάρχει ένας άγγελος, μια νεράιδα· όπως και να το χαρακτηρίσουμε, υπάρχει και είναι δίπλα μας…

 • photoΠάνος Τουρλής


  ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2 - Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ
  ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΛΑΠΑΤΑ

  ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2 - Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ

  «Ο διχασμός», το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Οι κόρες της Ελλάδας», είναι άλλο ένα καλογραμμένο, άρτια μελετημένο και συναρπαστικό μυθιστόρημα με φόντο τη γέννηση και τη μεταμόρφωση της Αθήνας από χωριό σε πρωτεύουσα. Μικρές και μεγάλες ιστορίες, αναπαράσταση οικιών, περιοχών και κτηρίων, εγκάρσια τομή σε ψυχολογίες και νοοτροπίες δημιουργούν ένα ταξίδι στο παρελθόν που δεν ήθελα να τελειώσει ενώ ταυτόχρονα με γέμιζαν με πολλές ιδιαίτερες και λιγότερο γνωστές ιστορίες γύρω από την πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

 • photoΕύη Αναστασιάδου


  ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
  ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

  ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

  Λένε πως ξέρεις ότι έχεις διαβάσει ένα καλό βιβλίο, όταν γυρίζεις την τελευταία σελίδα και αισθάνεσαι ότι έχεις χάσει έναν φίλο… Έχουν δίκιο. Γύρισα την τελευταία σελίδα και ένιωσα ένα κενό και μια απουσία… Είχα την ανάγκη να γυρίσω πάλι στην πρώτη σελίδα, να κάνω το ταξίδι από την αρχή, βήμα βήμα, σελίδα σελίδα, λέξη λέξη ξανά… Να ζήσω ακόμα μια φορά την ιστορία της Φιλίτσας που έγινε Ρόζα, να ακολουθήσω τη ζωή της, να γνωρίσω τους εχθρούς και τους φίλους της και να ταξιδέψω πάλι εκεί που με πήγε μαγικά η υπέροχη γραφή της Δήμητρας Ιωάννου.

 • photoΜαρία Μπακάρα, bookcity.gr


  ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
  ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

  ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

  Με υπέροχες, λυρικές περιγραφές, άριστη χρήση των λέξεων, παραστατικούς διαλόγους και αριστουργηματικά ψυχογραφήματα, το κείμενο της Δήμητρας Ιωάννου την καθιερώνει ως μία μοναδική τεχνίτρια της γλώσσας, αφού διατηρεί μια άψογη ισορροπία ανάμεσα στους διαφορετικούς χωροχρόνους, καθώς μας ταξιδεύει στην Ήπειρο και την Αθήνα της δεκαετίας του ’60 και του σήμερα. Το αστυνομικό μυστήριο συνδέεται άψογα με το κυρίαρχο ιστορικοκοινωνικό πλαίσιο στο οποίο τοποθετείται η αφήγηση. Ο έρωτας έχει καθοριστικό ρόλο στη ζωή των ηρώων και τα μεταφυσικά στοιχεία ισορροπούν μοναδικά με τον ρεαλισμό και τη λογική.

 • photoΑναστασία Δημακοπούλου


  Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 1 - ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
  ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΛΑΠΑΤΑ

  Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 1 - ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

  Η συγγραφέας, ύστερα από συστηματική και ενδελεχή μελέτη σε κρατικά, ιστορικά αρχεία και συμβολαιογραφικές πράξεις, καταδύεται στα άδυτα των ανθρώπινων σχέσεων, στις συναισθηματικές σχέσεις, στα πάθη, στις αυταπάτες και στα λάθη, που χαρακτηρίζουν τις ανθρώπινες πεποιθήσεις. […] Μία αυθεντική γκραβούρα της Αθήνας του 1840-1875, πλαισιωμένη από πλούσια λαογραφικά και ηθογραφικά στοιχεία, που δείχνουν τις αντιλήψεις και τον τρόπο ζωής μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, αλλά και όλων των λαϊκών στρωμάτων, στο ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον.

 • photoΓιώτα Παπαδημακοπούλου


  Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 1 - ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
  ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΛΑΠΑΤΑ

  Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 1 - ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

  Η Φιλομήλα Λαπατά μάς ταξιδεύει σε μια Αθήνα νοσταλγική, ζωντανεύοντας σελίδα τη σελίδα κάθε γωνιά της στο τότε, με εμάς να περιδιαβάζουμε στα σοκάκια της θαυμάζοντας τα υπέροχα αρχοντικά που τότε στόλιζαν τους δρόμους της, μυρίζοντας αρώματα και δοκιμάζοντας γεύσεις που η ιδιαιτερότητά τους έχει ταξιδέψει νοερά μέχρι και στο σήμερα γιατί, ευτυχώς, κάποιοι δεν τις ξέχασαν, ενώ παράλληλα γινόμαστε μάρτυρες μιας καθημερινότητας τόσο ξένης και αλλόκοτης στο δικό μας σήμερα που, όμως, την ίδια στιγμή, μας κάνει να ευχόμασταν να την είχαμε ζήσει. Με γλαφυρότητα και πηγαίο ρεαλισμό, η συγγραφέας, εκτός όλων των άλλων, μας μυεί στην καθημερινότητα όχι μόνο των μεγάλων, αλλά και των απλών, οικείων ανθρώπων, στη ρουτίνα και στις συνήθειές τους, στις καθημερινές τους ασχολίες, σε όλα αυτά τα μικρά και τα μεγάλα που συνθέτουν το πορτρέτο της κάθε κοινωνίας μέσα στο πέρασμα των αιώνων.

 • photoΓιώτα Παπαδημακοπούλου


  Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΩΝ ΦΑΡΩΝ
  ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΡΤΖΗ

  Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΩΝ ΦΑΡΩΝ

  Ένα μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει στον χώρο και στον χρόνο, σε μια αλλοτινή, γοητευτική εποχή, αξιοποιώντας όλη τη μαγεία της και συνδυάζοντας παράλληλα όλα τα στοιχεία αυτής με το αστυνομικό δράμα, μα και με το ταξίδι της εσωτερικής αναζήτησης που κάνει κάθε άνθρωπος στην πορεία της ζωής του, διεκδικώντας το δικαίωμα στο όνειρο, στην ελπίδα, στον έρωτα.

 • photoΔήμητρα Ιωάννου


  Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΩΝ ΦΑΡΩΝ
  ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΡΤΖΗ

  Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΩΝ ΦΑΡΩΝ

  Είμαι από τους πρώτους που πέρασαν τις πύλες του Πριγκιπότου και έκανα ονειρικές διακοπές στην Κηφισιά της Μπελ Επόκ! Σε ευχαριστώ για το μαγικό ταξίδι, Πηνελόπη Κουρτζή!

 • photoΝικόλαος Κούκλατζης


  ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΙΛΑΡΟΓΛΟΥ

  ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

  Συγκίνηση, πόνος, λύπες, χαρές, παράπονο, καημός, πίκρα, προσφυγιά, δράμα, απογοήτευση, ελπίδα, σε τραγικές εναλλαγές, χάρη στην πραγματικότητα αλλά και στην πένα της συγγραφέως, ταξιδεύουν τον αναγνώστη πίσω στον χρόνο και, από τόπους μαρτυρικούς, μέσω δύσκολων διαδρομών (γεωγραφικών και πνευματικών), τον οδηγούν στη μητέρα Πατρίδα.

 • photoΧρύσα Μπαμπούρα-Ψύλλα


  ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΙΛΑΡΟΓΛΟΥ

  ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

  Χάρη στο βιβλίο σας ένιωσα το βάθος του πόνου των κάποτε ευτυχισμένων ανθρώπων, που υπέστησαν τόσους κατατρεγμούς… Δε σας κρύβω ότι, προς το τέλος, διάβαζα κλαίγοντας με λυγμούς. Ευρηματική, φορτισμένη συναισθηματικά και ελπιδοφόρα ωστόσο η επίσκεψη στο Νεοχώρι με τους νεκρούς ζώντες ες αεί…

 • photoΤατιάνα Τζινιώλη


  ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΙΛΑΡΟΓΛΟΥ

  ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

  Η τοπική διάλεκτος, που είναι διάχυτη σε όλο το βιβλίο, οι διάσπαρτες από τις πιο σημαντικές ιστορικές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας σελίδες και οι τρομερά αληθινοί χαρακτήρες συμπληρώνουν το παζλ και κυριολεκτικά ζωντανεύουν ένα βιβλίο που αποπνέει άρωμα άλλης εποχής, με ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες στιγμές. Κι επειδή η ίδια η ζωή είναι πικρή και γλυκιά ταυτόχρονα, δε θα μπορούσε παρά να είναι ένα αληθινό βιβλίο.

 • photoΕιρήνη Π


  ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
  ΘΕΚΛΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

  ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

  Ευχαριστούμε τη Θέκλα για την ευκαιρία που μας δίνει μέσα από τα βιβλία της αλλά και τις εκπομπές της να γινόμαστε καλύτεροι. Πραγματικά τα βιβλία της με στήριξαν σε δύσκολες περιόδους της ζωής μου. Με έκαναν να προβληματιστώ, να βάλω σε σειρά τις σκέψεις μου, να αναθεωρήσω. Με έκαναν να θέλω τώρα πολύ περισσότερο να «ψυχοψαχτώ», που λέει και η ίδια, με τη βοήθεια ειδικού. Να μην αφήσω τα πράγματα στην τύχη τους. Να θέλω να ορίσω το μέλλον μου πάνω σε πιο στέρεες­ βάσεις. Να πατήσω γερά στα πόδια μου, για μένα, για τα παιδιά μου, τα αστέρια μου... Ποτέ δεν είναι αργά.

 • photoΦιλομήλα Λαπατά


  ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ
  ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

  ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ

  Οι ΑΛΙΚΕΣ ΣΙΩΠΕΣ είναι ένα μυθιστόρημα που κινητοποιεί όλες τις αισθήσεις και αυτό το βρίσκω συγγραφικά πολύ ενδιαφέρον, γιατί δίνει μεγάλη ένταση και αλήθεια στο ίδιο το βιβλίο. Η Κλαίρη Θεοδώρου αιχμαλωτίζει με τον άμεσο και λιτό γραπτό λόγο της μια ολόκληρη εποχή και αυτό το κάνει με μεγάλη επιτυχία. Μας ταξιδεύει νοερά στην Ιστορία, γιατί παράλληλα με τις ζωές των ηρώων διαδραματίζονται γεγονότα που συγκλόνισαν και διαμόρφωσαν τη νεότερη ελληνική ιστορία. Και όχι μόνο, γιατί στις ΑΛΙΚΕΣ ΣΙΩΠΕΣ υπάρχει και μια κραταιά αγάπη. Γιατί ο έρωτας μνημονεύεται εδώ για την επιμονή του.

 • photoΛένα Μαντά


  ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ
  ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

  ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ

  Έναν χρόνο πριν, είχα γράψει πως οι ΑΛΙΚΕΣ ΣΙΩΠΕΣ έθεσαν ψηλά τον πήχη. Η Κλαίρη Θεοδώρου με το νέο της βιβλίο καταφέρνει με άνεση να φτάσει και να ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό. Η σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας και η άρτια δομή του κειμένου ενδυναμώνουν μια ήδη συναρπαστική ιστορία με αλησμόνητους χαρακτήρες. Οι δύο ηρωίδες της ταξιδεύουν, αναζητούν, ερωτεύονται, πληγώνουν και πληγώνονται. Η κληρονομιά τους βαριά, οι ρίζες τους ποτέ δε βρήκαν στέρεο έδαφος και όμως εκείνες παρέμειναν όρθιες. ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ. Ένα μυθιστόρημα που προσθέτει ένα λαμπερό πετράδι στο στέμμα της λογοτεχνίας.

 • photoPunch Magazine


  Ο ΣΤΟΧΟΣ
  ELIYAHU M. GOLDRATT

  Ο ΣΤΟΧΟΣ

  Όποιος θεωρεί τον εαυτό του μάνατζερ πρέπει να τρέξει να αγοράσει και να διαβάσει αμέσως αυτό το βιβλίο. Αν είστε ο μόνος στη δουλειά σας που το έχει διαβάσει, η πρόοδός σας προς την κορυφή μπορεί να επιταχυνθεί. Ένα από τα σπουδαιότερα επιχειρηματικά βιβλία που έχει πέσει ποτέ στα χέρια μου.

 • photoFortune Magazine


  Ο ΣΤΟΧΟΣ
  ELIYAHU M. GOLDRATT

  Ο ΣΤΟΧΟΣ

  Όπως η «Κυρία Φιλντς» και τα μπισκότα της, το βιβλίο Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν τόσο καλό που δεν μπορούσε να παραμείνει στην αφάνεια. Οι εταιρείες άρχισαν να αγοράζουν κούτες και οι σχολές διοίκησης επιχειρήσεων το συμπεριέλαβαν στον κύκλο σπουδών τους.

 • photoSuccess Magazine


  Ο ΣΤΟΧΟΣ
  ELIYAHU M. GOLDRATT

  Ο ΣΤΟΧΟΣ

  Ο ΣΤΟΧΟΣ θα βοηθήσει τους αναγνώστες του να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα από ποτέ.

 • photoΜαρία Σ


  ΠΙΚΡΟ ΓΑΛΑ
  ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

  ΠΙΚΡΟ ΓΑΛΑ

  Καταπληκτικό βιβλίο, καθρέφτης της εποχής στην οποία ζούμε και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία. Συγχαρητήρια στον κύριο Σακελλαρόπουλο. Tο διάβασα απνευστί.

 • photoΆννα Αντωνακάκη


  ΠΙΚΡΟ ΓΑΛΑ
  ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

  ΠΙΚΡΟ ΓΑΛΑ

  Μια ιστορία τόσο αληθινή και τόσο σημερινή. Ένα πολύ καλογραμμένο βιβλίο που σε καθηλώνει. Σου βγάζει τόσο έντονα συναισθήματα, που νομίζεις ότι το ζεις. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει.

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα