Αρχική Σελίδα > Συγγραφείς από Μ > ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ

ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ

Η ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε νηπιαγωγός χωρίς ποτέ να θελήσει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Για τρία χρόνια είχε δικό της θίασο κουκλοθέατρου, με έργα δικής της συγγραφής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και για δύο χρόνια διετέλεσε διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό των βορείων προαστίων. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στο Καπανδρίτι. Βραβεύτηκε «Συγγραφέας της Χρονιάς 2009 και 2011» από το περιοδικό Life & Style. To βιβλίo της ΘΕΑΝΩ, Η ΛΥΚΑΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ έχει μεταφραστεί και στα τουρκικά, τα βιβλία της ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ κυκλοφορούν στα αλβανικά και το ΒΑΛΣ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ, που έγινε και τηλεοπτική σειρά στην Κύπρο και στην Ελλάδα, έχει μεταφραστεί και στα κινεζικά. Τα βιβλία της έχουν πουλήσει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχουν εκδοθεί έντεκα μυθιστορήματά της και μια συλλογή διηγημάτων, ενώ ετοιμάζονται και τα επόμενα βιβλία της.

ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΑ

Τα βιβλία του/της συγγραφέως

Εκδηλώσεις

 • photo

  Τίτλος: Η Λένα Μαντά στην παραλία Οφρυνίου
  Τόπος: Βιβλιοπωλείο ΕΠΙΛΟΓΗ - ΒιΒΛΙΟΦΟΡΟΣ ( Παραλία Οφρυνίου, τηλ.: 25940 31011 )
  Ημερομηνία: Σάββατο 02/08/2014 20:00 μμ

  Το Βιβλιοπωλείο ΕΠΙΛΟΓΗ - ΒιΒΛΙΟΦΟΡΟΣ (Παραλία Οφρυνίου, τηλ.: 25940 31011) και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Μαντά, στον χώρο του βιβλιοπωλείου.

  Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 • photo

  Τίτλος: Η Λένα Μαντά στην Παραλία Περαίας
  Τόπος: Παραλίας Περαίας ( κεντρική πλατεία )
  Ημερομηνία: Παρασκευή 01/08/2014 20:00 μμ

  Το Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΦΟΡΟΣ (Αγίου Βασιλείου 19, τηλ.: 2310 320 756) και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Μαντά, στην κεντρική πλατεία της παραλίας Περαίας.
  Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό  και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 • photo

  Τίτλος: Η Λένα Μαντά στην Κρύα Βρύση
  Τόπος: Οικολογικό Πάρκο ( Κρύα Βρύση )
  Ημερομηνία: Πέμπτη 31/07/2014 20:30 μμ

  Το Βιβλιοπωλείο Aλφαβητάρι (Β. Παύλου 93, Κρύα Βρύση, τηλ.: 23820 63111) και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Μαντά, στο Οικολογικό Πάρκο Κρύας Βρύσης.

 • photo

  Τίτλος: Η Λένα Μαντά στην Πτολεμαΐδα
  Τόπος: Αμφιθέατρο του παραρτήματος του Εμπορικού Επιμελητηρίου ( Γουμεράς 6 {απέναντι από το υδραγωγείο}, Πτολεμαΐδα )
  Ημερομηνία: Τετάρτη 30/07/2014 20:00 μμ

  Το Βιβλιοπωλείο ΛΕΚΤΩΡ, το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. (Δημοτική Βιβλιοθήκη) του Δήμου Εορδαίας και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Μαντά, στο αμφιθέατρο του παραρτήματος του Εμπορικού Επιμελητηρίου (Γουμεράς 6 {απέναντι από το υδραγωγείο}, Πτολεμαΐδα). Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Παλαιότερες εκδηλώσεις

Συνεντεύξεις

Δημοσιεύματα

Videos - Ραδιοφωνικά Spots